Prima paginăEducatie

Elevi antreprenori din toată țara se întâlnesc la Roman

Dimensiune text

Liceul Tehnologic „Vasile Sav” (foto) găzduiește, pe 26 și 27 aprilie, cea de-a treia ediție a Festivalului național școlar „Antreprenor pentru viitor”.

 

 

Evenimentul, devenit o marcă a liceului romașcan, este realizat în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică și Informatică Aplicată (FIEIA) Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare Iași, Primăria Roman, Casa Corpului Didactic Neamț și trei dintre agenții economici, parteneri tradiționali ai festivalului, SCM Electro Univers Roman, SC Umaro SA Roman și SC Petal SA Huși. Sunt invitați primarul Romanului, profesor Laurențiu Dan Leoreanu, profesor universitar doctor inginer Dumitru Marcel Istrate, decanul Facultății de Inginerie Electrică și Informatică Aplicată (FIEIA) Iași, profesor universitar doctor inginer Constantin Sărmășanu, de la FIEIA Iași, profesor universitar doctor inginer Vasile Manta, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare Iași, profesor universitar doctor inginer Gheorghe Nagâț, decanul Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial Iași, inspectorul general în Ministerul Educației, Dragoș Ionel Cosma, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț și ai altor instituții partenere.

Festivalul se desfășoară pe trei secțiuni. „Homo – Faber”, o expoziție de produse finale realizate de elevi în cadrul proiectelor școlare, este o secțiune adresată elevilor. „Incubatorul de afaceri” se adresează, de asemenea, elevilor și reprezintă oportunitatea diseminării unor proiecte antreprenoriale, planuri de afaceri, însoțite de pachetul de promovare a proiectului sau afacerii, constând din pliante, cataloage, bannere, sigle, sloganuri. Cea de-a treia secțiune se adresează profesorilor, „Abilități de viață independentă la elevi dezvoltate prin activități de educație formală și nonformală”, și cuprinde exemple de bune practici din activitatea didactică.

„Festivalul Național «Antreprenor pentru viitor» vizează dezvoltarea competențelor profesionale, responsabilizează tinerii în proiectarea traseului profesional, antrenează profesorii în abordarea antreprenoriatului din perspectivă didactică și încurajează formarea unei culturi antreprenoriale. Festivalul «Antreprenor pentru viitor» oferă posibilitatea activării și potențării valențelor antreprenoriale ale elevilor din învățământul românesc, acordând șansa de a valorifica exemplele de bună practică în vederea racordării demersului didactic la coordonatele economice naționale și europene”, a spus profesor Gabriela Vasîlca, cea care coordonează echipa de proiect de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0