Prima paginăEducatie

Elevi ai Şcolii „Mihai Eminescu” în vizită în Portugalia

Dimensiune text

Elevii au participat la o întâlnire din cadrul proiectului „Accepting Yourself and Accepting the Others”. În acest proiect sunt implicaţi elevi şi cadre didactice din Grecia, Croaţia, Portugalia, Spania, Letonia şi Suedia.

proiect 2Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman are în derulare proiectul Erasmus+ intitulat „Accepting Yourself and Accepting the Others”, în valoare de 268.997 de lei. În perioada 11-17 octombrie, două eleve şi un cadru didactic de la Şcoala „Mihai Eminescu” au participat la întâlnirea transnaţională a acestui proiect, organizată în Portugalia.

„Am reprezentat Şcoala «Mihai Eminescu», oraşul şi România în cadrul acestui proiect. La această întâlnire am participat alături de Beatrice Canschi şi Sandra Farcaş, eleve în clasa a VIII-a. Dorim ca, prin acest proiect, copiii noştri să-şi dezvolte stima de sine, să-şi învingă toate temerile care îi fac să nu-şi dezvolte la maxim calităţile şi abilităţile, să cultive toleranţa, această atitudine creştină, de acceptare faţă de ceilalţi. În calitatea mea de preot am întărit cuvântul transmis de Iisus Hristos, care este modelul dragostei supreme, iar în calitate de profesor mi-am exprimat convingerea că elevii noştri vor da dovadă de înţelegere, sprijin şi ajutor asupra celor din jur”, a precizat profesor Alexandru Lezeu, cadru didactic la Şcoala „Mihai Eminescu” din Roman.

În acest proiect sunt implicaţi elevi şi cadre didactice din Grecia, Croaţia, Portugalia, Spania, Letonia şi Suedia. Proiectul a fost realizat de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman, având-o drept coordonatoare pe profesoara Odette Dogan. Este un proiect orientat în principal pe consilierea psihologică a elevilor. Anul trecut, în octombrie, Şcoala „Mihai Eminescu” a găzduit prima întâlnire din cadrul acestui proiect.

COMENTARII

WORDPRESS: 0