Prima paginăSocial

Elevi ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiați la Olimpiada Națională de Matematică

Elevi ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiați la Olimpiada Națională de Matematică

Dimensiune text

 

În perioada 19 – 23 aprilie, la Timișoara a avut loc faza națională a Olimpiadei de matematică. 14 elevi din județul Neamț s-au calificat la faza națională, între care și patru elevi din Roman, toți de la Colegiul Național „Roman-Vodă”: Mihnea Buţiurcă, clasa a VI-a, pregătit de profesor Petronela Husaru, Rareş Polenciuc, clasa a VII-a, pregătit de profesor Gabriel Constantin, Teodor Ioan Băltoi, clasa a VIII-a, pregătit de profesor Daniela Gabriela Suman, și Andrew Hiroaki Okukura, clasa a X-a, pregătit de profesor Marian Ursărescu.

Mihnea Buţiurcă a obținut medalia de bronz din partea Societății de Științe Matematice din România (SSMR), după ce a ocupat poziția a 23-a la clasa a VI-a (din 85 de participanți), cu 19 puncte.

Rareş Polenciuc a obținut medalie de aur din partea SSMR, având locul al doilea pe țară la clasa a VII-a, din 74 de participanți, cu 24 de puncte.

Teodor Ioan Băltoi a primit medalie de argint din partea SSMR, având al 20-lea loc la clasa a VIII-a, din 91 de participanți, cu 11 puncte.

Andrew Hiroaki Okukura a obținut medalie de bronz din partea SSMR, ocupând locul al 24-lea la clasa a X-a, din 98 de participanți, cu 15 puncte.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0