Elevi ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiați la Olimpiada națională de informatică

HomeSocial

Elevi ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, premiați la Olimpiada națională de informatică

 

 

Elevii Colegiului Național „Roman-Vodă” din Roman care au făcut parte din lotul județean pentru Olimpiada națională de informatică s-au întors acasă, și în acest an, cu premii.

Olimpiada națională de informatică, secțiunea liceu, s-a desfășurat în acest an în perioada 28 martie – 2 aprilie, la Constanța. Deschiderea oficială a olimpiadei a avut loc miercuri, 28 martie, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, iar probele de concurs s-au desfășurat joi, 29 martie, și vineri, 30 martie, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, festivitatea de premiere fiind programată sâmbătă, 31 martie, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Duminică, 1 aprilie, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, s-a desfășurat proba de baraj pentru selecția de 20 de elevi în lotul național lărgit, în vederea participării la competițiile internaționale de specialitate.

Lotul județean pentru această ediție a Olimpiadei naționale de informatică, format din șapte elevi, a inclus și doi reprezentanți ai Colegiului Național „Roman-Vodă” din Roman. Un obișnuit al fazelor naționale ale olimpiadelor, Teodor Ioan Băltoi, elev în clasa a IX-a, pregătit de profesorul Florin Moldovanu, a obținut medalia de argint. Teodor s-a clasat al 21-lea dintre cei 83 de participanți la secțiunea sa, în urma celor două probe de concurs, cu 259 de puncte. La secțiunea elevilor de clasa a XI-a, Flaviu Ioan Crăciun – și el participant la alte ediții ale Olimpiadei naționale – pregătit de profesorul Florin Moldovanu, a obținut medalia de argint și mențiune din partea Ministerului Educației Naționale (MEN), după ce s-a clasat al 12-lea între cei 78 de elevi din țară de la secțiunea sa, cu 175 de puncte. Ambii au obținut participarea în proba de baraj pentru lotul național de informatică, acolo unde Flaviu Crăciun s-a clasat pe locul 45 (95,55 puncte), iar Teodor Băltoi pe locul 83 (66,41 puncte), dintre cei 187 participanți la probele de baraj.

Alți trei elevi din Neamț au obținut distincții la faza națională a Olimpiadei de informatică. Ștefan-Cosmin Dăscălescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț – Centrul Județean de Excelență Neamț, pregătit de profesor Gheorghe Manolache, a obținut medalia de aur și mențiune din partea MEN. Tudor-Mihai Tărniceru, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, pregătit de profesor Liviu-Constantin Olaru, a obținut medalia de bronz, iar Gheorghe-Iulian Rotaru, elev în clasa a a XII-a la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț – Centrul Județean de Excelență Neamț, pregătit de profesor Dumitru Ene, a obținut medalia de argint și mențiune din partea MEN.

„Felicitări elevilor, părinților și profesorilor care i-au pregătit!”, a transmis profesor Florentina Ungureanu, inspector școlar în cadrul ISJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0