Prima paginăSocial

Elevi ai CNRV și ai LPS Roman, la Școala de vară „Tinerii împotriva corupției”

Elevi ai CNRV și ai LPS Roman, la Școala de vară „Tinerii împotriva corupției”

Dimensiune text

 

În perioada 21 – 28 iulie, zece elevi de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, Liceul cu Program Sportiv Roman și Liceul Tehnologic-Economic Administrativ Piatra Neamț, alături de 20 de studenți ai facultăților de drept din Republica Moldova, au participat la Școala de vară „Tinerii împotriva corupției”, care s-a desfășurat în localitatea Vadul lui Vodă, Chișinău, Republica Moldova, informează ISJ Neamț.

În cadrul acestui proiect au fost organizate mai multe sesiuni de informare, în care tinerii de pe cele două maluri ale Prutului au avut posibilitatea să discute cu experți, jurnaliști și activiști civici. Evenimentul a fost organizat de Centrul Național Anticorupție, în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Pentru cei zece elevi din România, participarea la această activitate a reprezentat recunoașterea competențelor de comunicare în cadrul rundelor de dezbateri organizate la etapa județeană a Proiectului educativ „Gândesc, vorbesc și acționez Pro-integritate”.

Elevii din România au susținut, în fața colegilor din Republica Moldova, un meci demonstrativ de dezbateri. Modalitățile prin care s-au valorizat abilitățile de comunicare, argumentarea logică, ascultarea atentă, toleranța, umorul și fair-play-ul au fost apreciate de participanții la acest proiect. Nu au lipsit nici momentele de petrecere a timpului liber – o excursie la Orheiul Vechi, o vizită la Centrul Național Anticorupție din Chișinău, vizionări de filme și meciuri de paintball.

Din partea Serviciului Județean Anticorupție Neamț a participat comisar Rareș Bostan, care a coordonat o serie de ateliere de lucru, în calitate de formator. Elevii au fost însoțiți pe durata activităților de profesorul Ioan Romeo-Roman, inspector școlar responsabil cu activitatea extrașcolară, au mai precizat reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0