Elev al Liceului „Vasile Sav”, medaliat la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

HomeSocial

Elev al Liceului „Vasile Sav”, medaliat la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

În acest sfârșit de săptămână, în perioada 20 – 22 mai, s-a desfășurat la Iași etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” 2022. Sub egida „Matematica – Piesa pentru o educație completă!”, Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” este organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Iaşi, împreună cu Facultatea de Construcții Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași. Concursul, destinat elevilor de clasele IX-XII – filiera tehnologică, a fost inițiat în 1996 de ISJ Iași și a intrat în acest an școlar în calendarul competițiilor oficiale ale Ministerului Educației.

Anul acesta, la etapa națională a Concursului Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” au participat 92 de elevi, din 30 de județe, alături de profesorii însoțitori din județele țării și municipiul București. La finalul concursului, au fost acordate 27 de premii și mențiuni din partea Ministerului Educației. La această ediție, elevul Alin Viorel Ciobanu, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, profesor îndrumător Claudia Ciocan, s-a clasat pe locurile 4-5 în concursul elevilor de clasa a XII-a, cu 23 de puncte (punctajul maxim al concursului a fost de 28), obținând Mențiune și medalia de argint.

„Concursul Național de Matematică Aplicată «Adolf Haimovici» îmbină rezolvarea de probleme deosebite, atât teoretice, cât şi practice, dar mai ales premiază cele mai bune şi frumoase rezolvări şi compuneri de probleme, stimulând astfel activitatea elevilor creativi. Confirmarea valorii, succesului şi maturităţii manifestării este dată de trecerea la dimensiunea conferită de mediul universitar, prin implicarea Facultății de Construcţii Maşini şi Management Industrial (Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» Iaşi) în calitate de partener organizator. Curajul și dorința unor elevi de a reveni uneori an de an, până la finalizarea clasei a XII-a, recunoaşterea valorii individuale prin aprecierea performanței în matematică pentru elevi din filiere de învățământ tehnic subliniază eficienţa formativă a concursului. Unic în peisajul competițional al disciplinei, prin aplicabilitatea practică a subiectelor, Concursul Național de Matematică Aplicată «Adolf Haimovici» reprezintă o modalitate prin care contribuim la dezvoltarea unei gândiri creatoare a elevilor, gândire care explorează realitatea practică, trecând dincolo de limitele teoretice”, afirmă organizatorii concursului.

Comentarii

WORDPRESS: 0