Elena Toma a ajuns designer de lux în Italia

Elena Toma este unul din cei mai apreciați designeri din Italia. Produsele ei sînt vîndute în magazine din Italia, America, Germania, Belgia, Coreea și China.

 

 

Prestigiosul cotidian „Corriere della Sera” a publicat un amplu material referitor la Elena Toma, un creator de încălțămine de lux ce a cucerit Italia. Născută în județul Neamț, Elena Cristina Toma, de 33 de ani, a plecat în Italia în anul 1998, să se specializeze în modă, după ce a urmat cursuri de profil în România.

 

Designer de lux în Italia

 

Încălțăminte pentru bărbați și femei de ultimă modă pe care Cristina o creează și italienii o produc. Prețuri de la 500 de euro în sus. Piele de calitate superioară, stil unic, deseori îmbogățit cu pietre prețioase. Pantofi cu linii simple, împodobiți cu combinații originale de culori și jocuri de contrast luminos-opac (vezi foto stînga).
Așa începe reportajul din „Corriere della Sera” care o are ca protagonistă pe Cristina Elena Toma. 15 magazine care expun produsele sale în Italia, unul în America, unul în Germania, unul în Belgia și un reprezentant în Coreea și China. 12 meșteșugari care se ocupă numai de încălțămintea pentru bărbați și circa 15 care se ocupă de cea pentru femei.
Toate acestea le datorez mai multor persoane cărora nu voi înceta niciodată să le mulțumesc – în primul rînd Mariucciei Mandelli, care, în cei șase ani cît am lucrat pentru Krizia, m-a introdus în linia întîi la pregătirea aspectului final pentru prezentări, din care am învățat foarte multe. Și încă un mulțumesc pentru mulți alții care mi-au rămas în suflet, precum directorul institutului de modă Borgo, căruia îi plăteam întotdeauna cu întîrziere chiria lunară de 700.000 de lire, dar el era mereu înțelegător„, a povestit Elena Toma în presa italiană.

Apoi a urmat marele salt, și anume propria afacere. A început cu o cifră de afaceri de 30.000 de euro, care, acum, a ajuns la mai multe sute de mii de euro.
Să faci încălțăminte e o muncă de echipă și, pentru a construi o pereche, sînt necesare peste 200 de operațiuni: de la decupare la montare și pînă la coaserea de mînă a tălpii. Pentru a însufleți viitoarea colecție, în fiecare fază este un produs de-al nostru, mai exact al meșteșugarilor din Parabiago și din Nerviano, dar cu marca românească Toma„, a mai spus nemțeanca în presa din Italia.


Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!