HomeSocialEducatie

Educaţia contemporană, subiect de dezbatere la Școala „Alexandru Ioan Cuza”

Şcoala romaşcană a organizat prima ediţie a Simpozionului naţional „Educaţia românească în context european”.

Școala „Alexandru Ioan Cuza” a organizat joi, 20 martie, prima ediţie a Simpozionului Naţional „Educaţia românească în context european”. Tema dezbătută de participanţii la această ediţie a fost „Educaţia pentru schimbare şi valenţele ei în societatea cunoaşterii”. Evenimentul a fost onorat de participarea profesorului universitar doctor Laurenţiu Șoitu şi a profesorului conferenţiar doctor Constantin Petrovici, ambii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Au participat, de asemenea, inspectorul şcolar Maria Ghiniţă, directorul Clubului Copiilor, Magdalena Gheorghiţă, alături de numeroase cadre didactice din şcolile şi grădiniţele din oraş şi din comunele învecinate. „Mă bucur să văd că suntem astăzi aici atât de mulţi. Înseamnă că demersul nostru a fost unul binevenit, că există interes pentru dezbaterea acestui subiect. Educaţia pentru schimbare este o componentă importantă a actului educativ, în care suntem implicaţi toţi cei care astăzi ne aflăm aici”, a spus profesor pentru învăţământul preşcolar Smaranda Onofrei, organizatorul simpozionului.

educatia02„Suntem la debutul unei manifestări pe care ne-o dorim de lungă durată, mai ales că tema propusă spre dezbatere este una cu multiple valenţe şi cu multiple aspecte care nu pot fi epuizate cu uşurinţă. Sunt emoţionat, de asemernea, pentru că avem parteneră o instituţie de prestigiu, de care suntem legaţi prin pregătirea profesională mulţi din cei care ne aflăm azi în această sală, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi şi care, în mod fericit, poartă acelaşi nume ca şcoala noastră”, a spus profesorul Claudiu Maxim, directorul Școlii „Alexandru Ioan Cuza”.

La secţiunea de comunicări ştiinţifice, moderată de profesor universitar doctor Constantin Petrovici, au fost prezentate opt lucrări, care au abordat teme de interes pentru cei prezenţi. Un moment important l-a reprezentat aprecierea activităţii a 23 de foşti dascăli ai şcolii, care s-au pensionat în perioada 2008 – 2013. Educatoare, învăţătoare, profesori, toţi au primit o diplomă de excelenţă din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, înmânată de inspectorul şcolar Maria Ghiniţă, o floare şi aprecierile şi aplauzele asistenţei. Simpozionul a avut şi o secţiune destinată copiilor, care au trimis creaţii artistice care au bucurat ochii celor prezenţi. Copiii au fost prezenţi, de asemenea, şi cu câteva momente artistice care au impresionat asistenţa.

Comentarii

WORDPRESS: 7
 • Foarte frumos eveniment!Am participat si am ramas impresionata! Felicitari dnei profesoare Onofrei Smaranda! Toata stima!

 • Constantin 10 ani ago

  In sfarsit un proiect concretizat in fapte si nu doar in hartii!
  Felicitari si mult succes pe viitor! La cat mai multe editii!

 • Lily 10 ani ago

  Felicitari doamnei profesoare Smaranda Onofrei.
  Ne pare rau ca ati parasit Iasul dar noi va asteptam oricand inapoi!!

 • Smaranda 10 ani ago

  Multumim tuturor pentru aprecieri si pentru ca ne-ati fost alaturi!

 • Angela 10 ani ago

  Un eveniment foarte bine organizat la care am participat cu placere! Felicitari Dnei Onofrei Smaranda si intregei echipe!
  Este un exemplu de urmat!

 • Magda 10 ani ago

  Un eveniment la care am participat cu multa placere .Felicitari d-nei Onofrei Smaranda si intregului colectiv .

 • Iuliana 10 ani ago

  A fost interesant, frumos si foarte bine organizat.
  Felicitari doamnei Smaranda Onofrei si intregii echipe. A fost un eveniment la care am participat cu mare drag.