HomeRoman

Echipamente de 45.000 euro pentru Biblioteca „George Radu Melidon”

Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” a primit, în cursul săptămânii trecute, o finanțare de 45.000 euro. Suma reprezintă contravaloarea mai multor echipamente aduse la Roman prin programul Biblionet (foto).

 

 

Acum, Biblioteca Municipală a primit zece calculatoare, echipate inclusiv cu căști și camere web, un video-proiector, o imprimantă Xerox, un scaner, un router și un swich. Este a doua oară când Biblioteca „George Radu Melidon” primește finanțare sub formă de echipamente electronice prin programul Biblionet, dar atunci a fost vorba de o donație în valoare de 19.000 lei, conform primarului municipiului Roman.

Bucuros că echipamentul nou va putea fi montat în bibliotecă, după ce lucrările de consolidare se vor termina, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a fost aspru când a venit vorba de întreținerea lucrurilor primite până acum. „Copiii și tinerii care folosesc calculatoarele nu o fac cu multă atenție, dar cred că trebuie mai multă vigilență și din partea monitorilor, a celor care îi supraveghează pe copii. Eu știu că cei mici sunt mai zvăpăiați și mai neatenți, dar pe supraveghetori nu vreau să-i pun în situația de a plăti defecțiunile din propriul buzunar. Eu am făcut un astfel de gest când eram director și, într-o zi, s-au stricat toate bateriile de la baie. Le-am pus pe femeile de serviciu să plătească, fiindcă era responsabilitatea lor, iar situația nu s-a mai repetat. Nu vreau să fiu obligat să procedez și acum la fel„, spus Laurențiu Leoreanu.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • De felicitat, că mai sunt şi fapte bune în acest ocean de nevoi, incerttudini,stres…
    Mai sunt necesare dotări de strictă necesitate şi la muzeele romaşcane (calculatoare,statii de amplificare,arhivare electronică,proiectoare,etc.–) Speranţe…

  • internaut 9 ani ago

    10 CALCULATOARE SA COSTE 45000 EURO? ADICA 1 CALCULATOR SA COSTE 4500 DE EURO ADICA APROX 180 MILIOANE LEI VECHI? CE GLUME BUNE

  • Avocatul poporului 9 ani ago

    DEZINFORMARE IN LEGATURA CU ACEASTA ACTIUNE COORDONATA SI REALIZATA DE BIBLIOTECA G.T. KIRILEANU DIN PIATRA NEAMT CARE A DEZVOLTAT ACEST PROIECT IN CADRUL UNUI MAI VAST PROIECT BIBLIONET FINANTAT DE MELINDA SI BILL GATES. ASA CA LAUDELE NU LE MERITA NIMENI DAR ABSOLUT NIMENI DIN ROMAN. SI CA GOGOASA SA FIE MAI MARE S-A UMFLAT CIFRA CU UN 0 LA SFARSIT. (…) DEZONORANT SI JALNIC.