Prima paginăPolitica

Echipa PNL, în rândul marii familii romaşcane

Echipa PNL, în rândul marii familii romaşcane

Dimensiune text

 

Miercuri, 11 mai, la aproape două săptămâni de la depunerea oficială a candidaturilor pentru alegerile locale care vor avea loc pe 5 iunie, echipa PNL a făcut şi pasul lansării candidaţilor în spaţiul public, în cadrul unei întâlniri cu membrii şi simpatizanţii partidului, susţinută la Casa de Cultură din Roman. Invitaţii de onoare ai echipei PNL Roman, condusă de primarul Laurenţiu Leoreanu, au fost preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, cel care este interesat să conducă destinele nemţenilor din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, precum şi senatorul Eugen Țapu Nazare, şi el romaşcan, Dragoş Chitic, candidatul PNL pentru Primăria Piatra Neamţ, şi deputatul Vlad Marcoci, candidat pe liste PNL pentru un post de consilier judeţean.

PNL lansare candidati 10

Mugur Cozmanciuc: „Neamţ 2020, judeţul care înseamnă prosperitate şi dezvoltare”

Prezentarea echipei PNL a fost făcută de Aldo Pellegrini, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, unul dintre tinerii care şi-a reiterat încrederea şi sprijinul pentru echipa condusă de primarul Laurenţiu Leoreanu.

La începutul manifestării, celor prezenţi le-au fost prezentate numele reprezentanţilor Romanului pe listele PNL pentru alegerile locale de desemnare a consilierilor judeţeni: Dumitru Acatrinei, Lucian Pelepco, Dionisie Dumitraşcu şi Graţian Iacob.

PNL lansare candidati 05Mugur Cozmanciuc, vicelider PNL şi preşedinte al PNL Neamţ, candidează pe lista PNL pentru consilierii judeţeni, cu intenţia de a obţine conducerea forului legislativ judeţean: „E a doua oară când mă aflu pe această scenă. Prima dată, tot împreună cu Laurenţiu Leoreanu – un prieten bun, un coleg adevărat şi un camarad de luptă – am pornit pe drumul construcţiei. Acum un an am stabilit să facem bine, să construim, să dezvoltăm Romanul şi judeţul. Un om nu poate singur să facă dezvoltare, dar, împreună cu echipa PNL şi cu Laurenţiu Leoreanu, putem defini Neamţ 2020, judeţul care înseamnă prosperitate şi dezvoltare. Sub conducerea lui Laurenţiu Leoreanu, Romanul s-a dezvoltat, a atras investitori, a cunoscut dezvoltarea infrastructurii, calitate în educaţie şi sănătate şi o administraţie transparentă. Acest model de bună practică trebuie exportat nu doar la judeţ, ci la nivel regional şi la nivelul ţării. Avem nevoie de autostradă, de infrastructură, de aceea am lansat master-planul de infrastructură şi transport. PNL îşi propune să definească dezvoltare şi prosperitate pentru marea familie romaşcană, pentru judeţul Neamţ, pentru Moldova şi România”.

Dragoş Chitic: „Romanul reprezintă un model de dezvoltare”

Dragoş Chitic, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost şi el prezent la Roman. „Romanul reprezintă un model de dezvoltare. Sunteţi norocoşi, nu trebuie să vă explice cineva diferenţa între PSD şi PNL. Înainte de 2008, ştiţi cum arăta Romanul şi vedeţi cum arată acum, după două mandate ale primarului Leoreanu. Sunteţi norocoşi că aveţi un primar ca Laurenţiu Leoreanu, care s-a concentrat pe toate domeniile, de la educaţie la cultură, sport sau infrastructură, iar rezultatele se văd. Pentru a reuşi să ducem dezvoltarea în întreg judeţul, este nevoie de majoritate în Consiliul Judeţean, este nevoie ca Mugur Cozmanciuc să devină preşedintele Consiliului Judeţean. Judeţul are nevoie de conducători adevăraţi”, a declarat Dragoş Chitic.

PNL lansare candidati 01

Eugen Țapu: „Neamţ 2020 poate aduce bunăstare şi poate şterge praful de pe judeţ”

Prezent la manifestare, senatorul Eugen Țapu şi-a manifestat încrederea în echipa PNL şi în candidaţii pe care formaţiunea politică i-a propus pentru alegeri: „La alegerile din acest an nu există locul doi, ci doar învinşi şi învingători. Sunt mândru că fac parte din echipa învingătoare a PNL, cu primarii Leoreanu şi Chitic şi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mugur Cozmanciuc. O competiţie electorală se câştigă prin proiecte, dar în competiţie se câştigă şi arătând oamenilor că soluţiile tale sunt cele mai bune. Se câştigă prin fair-play, iar aşa suntem noi – echipa liberală -, indiferent de ce fac adversarii. Noi le spunem oamenilor că avem proiecte pentru fiecare comunitate şi o strategie de dezvoltare Neamţ 2020, care poate aduce bunăstare şi poate şterge praful de pe judeţ. Romanul este un oraş condus de unul dintre cei mai pricepuţi primari din România, care a demonstrat că se poate, că a înţeles nevoile oamenilor, s-a înconjurat de oameni destoinici şi a reuşit. Ar putea Laurenţiu Leoreanu să deschidă şcoală de administraţia publică şi să le predea consilierilor administraţie, să le arate cum să atragă investitori şi să facă locuri de muncă. Pe 5 iunie, romaşcanii trebuie să-i arate lui Laurenţiu Leoreanu cât îl iubesc, cât ţin la dumnealui şi să fie cotă egală cu cât îi iubeşte dumnealui pe romaşcani. Pentru asta este nevoie să-i dăm lui Laurenţiu Leoreanu şi un consiliu local majoritar PNL şi un consiliu judeţean majoritar PNL, pentru că această echipă frumoasă şi unită a PNL este cea mai performantă”.

PNL lansare candidati 08

Vlad Marcoci: „Daţi de la Roman o şansă pentru judeţ!”

La eveniment a fost prezent şi deputatul Vlad Marcoci: „Mă gândeam ce să spun eu despre Laurenţiu Leoreanu. Este greu, pentru că ştiţi totul despre el. Vă face cinste pe plan local şi naţional. Are atâtea realizări că nu ştii cu ce să începi, ca să nu uiţi de vreuna dintre ele. În calitate de candidat la Consiliul Judeţean, vă rog să veniţi mulţi la vot, pentru ca mândria dumneavoastră de la Roman să fie mândria judeţului. Echipa de consilieri o cunoaşteţi, pe ea se află oameni care ne fac cinste nouă şi vouă în judeţ. Echipa de consilieri judeţeni la care m-am alăturat, o echipă de profesionişti în toate domeniile, vrea să aducă mai bine locuitorilor din judeţ. Daţi de la Roman o şansă pentru judeţ, votaţi pentru Laurenţiu Leoreanu şi Mugur Cozmanciuc”.

Lucian Micu: „Să câştigăm Liga campionilor administraţiei locale!”

PNL lansare candidati 11Viceprimarul Lucian Micu, numărul doi pe lista de consilieri locali pentru Roman după primarul Laurenţiu Leoreanu, a declarat că este onorat să fie liberal: „Sentimentul care mă defineşte este al onoarei. Sunt şi bucuros, şi încrezător, dar – înainte de toate – sunt onorat că fac parte dintr-o echipă care a muncit mult. Sunt onorat că lucrez lângă Laurenţiu Leoreanu, care ne pune la muncă şi munceşte alături de noi, sunt onorat că am colegi ca dumneavoastră şi că sunt liberal. Romanul a pornit pe un drum ireversibil al dezvoltării. Multă lume ne întreabă cum am reuşit? Le răspundem: i-am tratat pe oameni cu respect şi am cheltuit banii publici cu grijă, pentru că ne-a interesat fiecare problemă şi am stabilit priorităţi. Suntem o echipă mult mai mare, care înglobează fiecare romaşcan, cu bucuriile şi aşteptările sale. La fel ca la Budapesta – când am câştigat la handbal, şi la Roman suntem mari şi o să câştigăm Liga campionilor administraţiei locale. În timpul jocului, o echipă nu schimbă formula! Romanul votează echipa PNL şi primarul Laurenţiu Leoreanu în 5 iunie”.

Daniela Suman: „Romanul are aspect de oraş european”

Daniela Suman, unul dintre romaşcanii cu istorie în PNL, a declarat că investiţiile realizate în ultimii ani au determinat-o să se alăture acestei echipe: „Întotdeauna m-am simţit specială, pentru că m-am născut într-un oraş cu istorie şi identitate. Admitem cu toţii că asistăm la o renaştere a oraşului nostru. Renaşterea a fost posibilă deoarece, în aceşti ani, s-au pus bazele unui proiect de dezvoltare durabilă, care a plecat de la o viziune cu proiecţie pe termen lung. Am văzut multe şcoli modernizate, am văzut modernizarea spitalului, am văzut cum au fost clădite instituţii pentru copii defavorizaţi şi persoane de vârsta a treia, cum au fost modernizate străzile, schimbate reţele de apă şi canalizare. Nu le pot enumera pe toate, dar am văzut că primarul şi echipa sa au adus la lumină clădirile istorice ale oraşului, care întregesc aspectul de oraş european, aspect pe care-l are azi Romanul. Pentru că sunt multe proiecte ce vor fi începute, trebuie să continuaţi această istorie cu noi, să ducem povestea mai departe, să facem din oraş ceea ce am visat pentru copiii noştri. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră! Vă invităm să votaţi pentru dezvoltare, locuri de muncă, educaţie, cultură, pentru Roman 2020 şi Neamţ 2020. Votaţi PNL”.

„Cred în dumneavoastră, aşa cum dumneavoastră credeţi în mine”

PNL lansare candidati 03Primarul Laurenţiu Leoreanu a urcat, la finalul manifestării, pe scenă, după ce celor prezenţi le-au fost prezentate principalele investiţii realizate de către acesta şi echipa din administraţia locală, în ultimii opt ani. „Am încercat, în opt ani de administraţie, ca romaşcanii mei să fie mândri de oraşul şi primarul lor. Oriunde m-am deplasat, am căutat ca Romanul să fie un oraş cinstit, onorat, despre care lumea să poată vorbi cu drag şi cu respect, pentru că aici au construit strămoşii noştri – de Roman Vodă Muşat la Petru Rareş, aici avem înaintaşi cărora să le facem cinste cu prezentul şi viitorul. Povestea a început acum opt ani, cu emoţii, ascultând şi învăţând permanent. În 2010 a venit criza, nu ne-a fost uşor şi am încercat să ne mobilizăm, să fim prezenţi la Guvern, Parlament, Bruxelles, oriunde întrezăream dezvoltarea. A fost foarte multă muncă, dar nu numai a mea. Eu am avut viziunea, dar am avut colegi care s-au implicat, au crezut în acest proiect: echipa mea politică, mereu alături de mine, şi echipa administrativă din Primărie, oameni competenţi care nu s-au uitat la ceas şi au muncit oricât. Iată că se pot vedea rezultatele, dacă munca este însoţită de minte şi suflet. Ne bazăm pe proiecte care să aducă plus pentru oraş şi pentru fiecare romaşcan. Am avut mână bună pentru preşedinţii de consiliu judeţean. În primul mandat, cu preşedintele de consiliu judeţean Vasile Pruteanu, am început modernizarea bibliotecii, construirea Arterei Roman-Est şi a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii. Apoi – Dumnezeu să-l odihnească! -, cu preşedintele Culiţă Tărâţă, am continuat biblioteca, artera şi am făcut multe investiţii în spital. Astăzi am mare încredere în Mugur Cozmanciuc, că, împreună, vom face proiectul Roman 2020 parte integrantă a proiectului Neamţ 2020, când proiectele Romanului vor fi pe agenda preşedintelui Consiliului Judeţean. Romanul dă peste 55% din PIB-ul judeţului, iar romaşcanii trebuie să fie respectaţi în consecinţă. Vrem ca anul 2008 să poată să ajungă cu ecoul până în 2020, iar atunci va fi darea de seamă de final, pentru că această cursă este ultima pentru mine pentru Primăria Roman. Cred în dumneavoastră, aşa cum dumneavoastră credeţi în mine, cred că vom face treabă bună împreună. Să nu uitaţi că vă iubesc şi o să vă iubesc mereu, pe Roman şi pe romaşcani. Să aveţi încredere că luptăm pentru acest oraş şi pentru fiecare dintre dumneavoastră. Dumnezeu să binecuvânteze Romanul şi pe romaşcani!”.

PNL lansare candidati 09

Lista de candidaţi pentru alegerea Consiliului Local Roman din data 5 iunie 2016:

Nr crtNumePrenume
1LEOREANULAURENTIU DAN
2MICULUCIAN OVIDIU
3ACHIRILOAEILEONARD
4GHICACONSTANTIN
5IORGAIOANA ROXANA
6PASCARIULUCIAN IOAN
7ANDRIESBOGDAN COSTINEL
8BELOIUMIRCEA
9FRONANDREI
10MOROSANUDRAGOS VIOREL
11PAIUSDANA-LACRAMIOARA
12SCUTARUMILUTA
13FARCASIPETRU
14SUMANDANIELA GABRIELA
15IACOBSTEFAN GRATIAN
16BALANGEORGE-ALEXANDRU
17CURCUDELNICOLAE BOGDAN
18ARMANUMIHAI
19CHELARIULILIANA
20BOLEAADRIAN
21BETIANUVASILE
22TOADERCRISTIAN
23DIACONUCARMEN ELENA
24PRUTEANUOCTAVIAN ADRIAN
25BLAJUTMIHAI
26LUPUEUSEBIU
27RAILEANUEUGEN

 

Lista de candidaţi pentru alegerea Consiliului Județean Neamţ din data 5 iunie 2016

Nr crtNumePrenume
1COZMANCIUCCORNELIU-MUGUREL
2LEOREANULAURENȚIU-DAN
3CHITICDRAGOȘ VICTOR
4HUMULESCUTRĂIAN
5TAPALAGĂCONSTANTIN-CRISTIAN
6HOPȘAFLORIN-ADRIAN
7BANUGABRIELA
8ANTONELENA-MONICA
9ACATRINEIDUMITRU
10PELEPCOLUCIAN-FLORIN
11NECHITAMARIUS-MIHAI
12LUCACIGABRIEL
13BOCAIOAN-DOINEL
14STAVARACHEVALENTIN-CONSTANTIN
15TRIBOIGHEORGHE
16CIUDINMIRCEA
17IACOBȘTEFAN-GRAȚIAN
18STOICAMIHAI-DORU
19BUHUŞANUBOGDAN
20ISCIUCMIHAELA-ELENA
21DUMITRAŞCUDIONISIE
22ACIOCÂRLĂNOAEAUREL
23AGALEĂNULUCIAN-CORNELIU
24CHELEANA
25AZOIŢEILACRĂMIOARA
26ARNĂUTUDECEBAL
27MOROŞANUDRAGOŞ-VASILE
28VASILIU-MACOVEIDANIEL
29APOPEICĂTĂLINA-ELENA
30MARCOCIVLAD
31VIŞANGABRIEL- LUCIAN
32NEDELCUMARIA-ISABELA
33LAZAROVVALERIU
34BABUŞVASILE
35MOSCALULUMINIŢA
36ONISEIIOAN
37ALEXANDROAIAVASILE
38ŢIFUIDUMITRU-BOGDAN
39CRAMBAION
40CATANĂNICOLAE
41BEREŞOAEPAVEL
42MUNTEANUVASILE
43CATRINOIUCONSTANTIN
44BUCURIONEL-SEBASTIAN

Foto: Agfa Milenium

 

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman şi în baza contractului cu această formațiune politică, la acest articol nu vor fi acceptate spre publicare comentariile.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • [admin] – Conform regulilor Ziarului de Roman şi în baza contractului cu această formațiune politică, la acest articol nu vor fi acceptate spre publicare comentariile. Comentariul dvs nu poate fi publicat. Multumim pentru intelegere!