Prima paginăEducatie

Echipa olimpică de la Săbăoani a obținut locul III pe țară la chimie

Dimensiune text

Mihaela Țărnă, premiată la olimpiada națională de chimie, și profesoara Mihaela Mîrze au fost premiate de conducerea inspectoratului școlar. Rezultatele obținute de echipa olimpică de la Săbăoani atrag meritul de a organiza, în 2013, olimpiada de chimie în Neamț.

 

 

„Echipa națională” de chimie de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani, formată din Mihaela Țărnă, elevă în clasa a XI-a, care a obținut locul III la faza națională a olimpiadei de chimie, și profesoara ei, Mihaela Mîrze, au fost premiate joi, 26 aprilie, de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț. La eveniment au participat inspectorul școlar general Luminița Vîrlan, inspectorul pentru disciplina chimie Ioana Moga Tudoran, inspectorul pentru proiecte și programe comunitare Maria Ghiniță, conducerea școlii, profesori și elevi. Mihaela Țărnă și profesoara Mihaela Mîrze au primit diplome și trofee de excelență din partea conducerii inspectoratului școlar, medalii de onoare din partea conducerii școlii și un tort decorat cu deviza Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, „Mereu învingători”.

„Doresc să-i mulțumesc Mihaelei pentru rezultatele pe care le-a obținut la olimpiadă în acest an și în toți anii, începînd din clasa a VII-a, cînd a început să participe la concursuri de anvergură. Rezultatul ei, alături de cele ale colegilor săi de lot, au făcut ca județul nostru să se situeze pe primul loc pe țară la acest concurs, ceea ce ne obligă să organizăm în 2013 olimpiada națională de chimie, o «datorie» de care dorim să ne achităm cu profesionalism”, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan, care i-a încurajat pe toți elevii prezenți la festivitate să participe la competiții.

„Vreau să o felicit și pe profesoara Mihaela Mîrze, pentru că știu din experiență cît de greu este să reușești alchimia întîlnirii fericite profesor – elev care să te conducă, apoi, în elita performanței. Felicitări merită și colega mea Ioana Moga Tudoran, care a reușit, de cîțiva ani, să construiască o foarte serioasă catedră de chimie în județul Neamț. Probabil că dumneaei deține o formulă chimică secretă pe care o aplică și care conduce la rezultate deosebite”, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.

„În 2001 s-a semnat aici actul de naștere al unei familii de chimiști, odată cu participarea și obținerea de rezultate la concursul național «Impuls perpetuum», cînd s-a demonstrat că și într-o școală din mediul rural se poate face performanță. Este, în egală măsură, meritul a două profesoare care își predau generațiile de la una la alta, Anișoara Scîrlat și Mihaela Mîrze”, a spus inspectorul pentru chimie Ioana Tudoran Moga.

Sărbătorita de joi a Liceului din Săbăoani are un palmares impresionant, obținînd pînă acum două premii III și o mențiune la faza națională a olimpiadei de chimie, un premiu I și un premiu II la faza națională a concursului de fizică și chimie „Impuls perpetuum”, dar și premii la concursurile de literatură. „Un copil obișnuit, care a ajuns în situații deosebite”, cum se caracterizează singură, un caracter de învingător dublat de foarte multă muncă și de o ambiție deosebită.

„Performanțele pe care le-am obținut pînă acum ne obligă să ținem ștacheta ridicată în continuare. Rezultatele nu sînt întîmplătoare, au în spate multă muncă și multe renunțări și atrag după sine alte rezultate. Am demonstrat că și într-o școală de la țară se poate face performanță și asta îi motivează și pe elevii care vin din urmă”, a spus profesoara Ioana Ciobanu, director adjunct al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0