Echipa Naţională Montană a Jandarmeriei a arborat drapelul naţional pe muntele Ceahlău

HomeSocial

Echipa Naţională Montană a Jandarmeriei a arborat drapelul naţional pe muntele Ceahlău

 

 

În perioada 25-27 martie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, în cadrul proiectului ,,O echipă. Un steag. Un ideal”, Echipa Naţională Montană constituită la nivelul structurilor montane ale Jandarmeriei Române a desfăşurat o activitate aniversară în judeţul Neamţ, constând într-o ascensiune pe timp de iarnă a masivului Ceahlău, informează Jandarmeria Neamț.

Alături de jandarmii montani au fost prezenţi: echipa de alpinişti a pompierilor români, lucrători din cadrul Administraţiei Parcului Naţional Ceahlău, precum şi persoane civile. Astfel, această echipă constituită ad hoc, a arborat drapelul României marți, 27 martie, pe vârful Toaca (1904 metri), pentru a rămâne la înălţime ca un simbol al unui ideal naţional.

Alături de cei mai buni jandarmi montani din ţară s-a încumetat să parcurgă traseul montan Durău – Cabana Fântânele – Panaghia – Toaca şi locotenent colonel în rezervă Daniel Todirică, care, deşi ajuns la momentul pensionării, a răspuns prezent la încă o misiune pe care a executat-o cu succes.

„Pe un traseul montan nu tocmai uşor pentru această perioadă a anului, membrii Echipei Naţionale Montane, alături de toţi cei prezenţi, a purtat cu cinste drapelul ţării, a păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului şi au strigat «Trăiască România!». La finalul activităţii, locotenent colonel Simon Bâlbâe, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, şeful Echipei Naţionale Montane şi iniţiatorul proiectului «O echipă. Un steag. Un ideal», a ţinut să mulţumească tuturor participanţilor care au venit din patriotism să arboreze drapelul naţional, subliniind în mod special faptul că sub tricolor cu toţii suntem fraţi”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0