Prima paginăSport

Echipa de handbal junioare III a LPS Roman este pe drumul cel bun

Dimensiune text

Formaţia pregătită de profesor Vasilica Lazăr a învins lidera în turneul de la Piatra Neamţ, ocupă locul secund în seria A şi este calificată la turneul semifinal. Echipa junioarelor II are turneu în Bacău şi posibilitatea de a reveni pe locul I. 

Echipa de handbal junioare III a LPS Roman a participat, de vineri şi până duminică, la turneul de la Piatra Neamţ, penultimul din cadrul grupei A a campionatului naţional. Formaţia romaşcană, pregătită de profesor Vasilica Lazăr, a învins lidera, LPS Iaşi, fiind singura care a reuşit acest lucru de când a început campionatul, ediţia 2014-2015. Aceasta dovedeşte, dacă mai era nevoie, că la LPS Roman există valoare şi profesionalism şi că viitorul handbalului romaşcan este pe mâini bune. Afirmaţia este susţinută şi de rezultatele pe care le au echipele de la grupele superioare de vârstă, juniori I şi juniori II.

Lotul LPS Roman este alcătuit din următoarele jucătoare: Emilia Robu, Cătălina Susanu, Alina Văduva, Andruţa Luţu, Denisa Suceu, Roxana Lucaci, Ioana Neamţu, Irina Maxim, Mădălina Crişan, Florina Olaru, Cristina Rusu, Lavinia Barcan, Denisa Minuţ şi Mihaela Ancuţa.

„Viitorul ne interesează”

Antrenoarea Vasilica Lazăr

Antrenoarea Vasilica Lazăr

„Am rămas pe locul secund. Fetele sunt în creştere din toate punctele de vedere. Ne-am propus, în acest sezon, să ne calificăm în faza turneelor semifinale şi am reuşit. Am câştigat meciul cu echipa din Iaşi, ceea ce este foarte bine. Fetelor le-a crescut moralul. Cu Suceava am rulat tot lotul. În meciul cu formaţia din Vaslui a apărut acea relaxare nedorită. Slăbirea în joc din finalul partidei a dus la înfrângere. Nici în meciul următor, cu echipa gazdă, n-a fost ce ne doream. Totuşi, sunt mulţumită, având în vedere că fetele au vârste mai mici decât cea maximă admisă la această categorie. Mă aşteptam să existe fluctuaţii în joc de la un meci la altul. Ca obiectiv avem viitorul. Vrem să scoatem cât mai multe jucătoare care să facă faţă în competiţiile de la seniori şi, pentru a ajunge acolo, trebuie muncă, antrenamente, cât mai multe jocuri. Mergem, pas cu pas, în continuare, chiar dacă suntem calificate la turneul semifinal. La fel este situaţia şi cu echipa junioarelor II, în ce priveşte accederea în faza următoare. Nu ne-am propus şi nici nu ne impunem, imediat, să ne calificăm la turneul final. Jocul nostru trebuie să fie acela care să ne permită acest lucru. Peste şase ani vom vedea dacă am lucrat bine sau nu şi ce este cu această generaţie, atunci când se va trece de la juniori la seniori. Am început un proiect, în colaborare cu cineva de la Federaţia Europeană, pe care vrem să-l ducem cu bine până la capăt. Avem vise mari, pe care vrem să le împlinim prin munca noastră”, a declarat Vasilica Lazăr.

Două victorii, o înfrângere şi un rezultat de egalitate

Rezultatele înregistrate în turneul de la Piatra Neamţ, al patrulea din cadrul grupei A, desfăşurat în perioada 27 februarie – 1 martie 2015: LPS Roman – LPS Iaşi 20-14 (8-8), LPS Suceava – LPS Piatra Neamţ 22-23, LPS Piatra Neamţ – LPS Vaslui 24-34, LPS Roman – LPS Suceava 29-20 (15-8), LPS Suceava – LPS Iaşi 9-23, LPS Vaslui – LPS Roman 30-27 (14-12), LPS Iaşi – LPS Piatra Neamţ 23-11 (7-6), LPS Suceava – LPS Vaslui 30-36, LPS Vaslui – LPS Iaşi 27-31, LPS Piatra Neamţ – LPS Roman 24-24 (10-11).

Următorul şi utimul turneu din grupă, înaintea primului semifinal, va avea loc la Iaşi, în perioada 27-29 martie. Din fiecare serie, la primul turneul semifinal se califică patru echipe. Contează mult şi locul pe care una sau alta dintre echipe îl ocupă la finalul fazei grupelor.

Clasament: 1. Iaşi –  45 puncte, 2. Roman – 30p, 3. Vaslui – 28p, 4. Piatra Neamţ – 7, 5. Suceava – 2 (LPS Suceava a fost penalizată cu cinci puncte, pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă).

Turneu în Bacău al junioarelor II de la LPS Roman

Înaintea ultimului turneu de sală, dintre cele patru câte au fost programate în seria B a campionatului naţional de handbal feminin, juniori II, echipa Liceului cu Program Sportiv Roman este deja calificată la turneul semifinal. Turneul al patrulea din grupa B se va desfăşura în sala Orizont din Bacău, în perioada 6-7 martie, dar organizatoare este ACS Tescani. Acum, după disputarea a trei turnee, formaţia romaşcană pregătită de Vasilica Lazăr ocupă locul secund. LPS Roman poate reveni pe locul I, dacă va învinge în toate cele trei partide, cea mai grea fiind cu ACS Tescani. Programul partidelor este următorul: LPS Roman – ACS Tescani (6 martie, ora 9), CSȘ Bacău – LPS Buzău (6 martie), Tescani – Buzău (6 martie), Roman – Bacău (6 martie, ora 18), Bacău – Tescani (7 martie), Buzău – Roman (7 martie, ora 11.30).

„Am nevoie de «bancă», de rezerve care să poată înlocui oricând, cu randament, titularele. Ne pregătim să facem faţă turneului semifinal şi să ne calificăm mai departe. Avem în lot şi handbaliste care joacă la nivelul următor de vârstă, juniori I, în echipa domnului Holban”, spunea antrenoarea Vasilica Lazăr, după turneul trecut, de la Buzău. Înaintea turneului din Bacău, profesoara Vasilica Lazăr a precizat: „Suntem calificate. Ne vom folosi de acest prilej pentru a lucra la îmbunătăţirea jocului, în perspectiva confruntărilor de la turnul semifinal”.

Lotul LPS Roman: Bianca Patriche, Ștefania Nichita, Silvia Galavan (portari), Ana Pristăviţa, Mădălina Aholtoaie, Diana Amăriuţei, Anca Grigoriu, Graţiela Boloca, Cristina Cimpoieşu, Diana Onişor, Alexandra Ruş, Alina Văduva, Denisa Suceu, Roxana Lupescu, Roxana Urinuc, Anca Mârţ. Patriche, Nichita, Pristăviţa, Amăriuţei, Grigoriu şi Lupescu joacă şi în echipa de junioare I a LPS Roman.

Clasament: 1. Tescani – 24 puncte, 2. Roman – 21p, 3. Bacău – 6p, 4. Buzău – 3p.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0