Prima paginăNeamt

E.ON și ISU Neamț, ajutoarele lui Moș Crăciun

Dimensiune text

În cadrul unei acțiuni de prevenire și informare, elevii unei școli din Roman au primit, pe lângă pliante și sfaturi, multe daruri.

 

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț și E.ON România au organizat miercuri, 12 decembrie, o serie de evenimente menite să conștientizeze populația cu privire la respectarea regulilor de utilizare a gazelor naturale și energiei electrice. Astfel, cu sprijinul autorităților locale, aproximativ 120 de copii proveniți din familii defavorizate din Tîrgu Neamț și elevi ai Școlii nr. 2 din Roman, precum și părinții acestora, au aflat de la reprezentanții ISU Neamț și de la cei ai E.ON România care sunt riscurile la care se expun prin folosirea de improvizații în utilizarea gazelor naturale și a energiei electrice. Totodată, au fost informați despre cum trebuie să reacționeze și să se comporte în cazul unui incendiu izbucnit în locuință.

Activitățile interactive au stârnit, în rândul copiilor, nu doar interesul, ci și dorința de a respecta regulile de siguranță. Voluntarii E.ON și pompierii au devenit, cu această ocazie, și ajutoare de nădejde pentru Moș Crăciun, copiii primind cadouri ce au constat în dulciuri, fructe și obiecte sanitare. Darurile au fost însoțite de materiale informative cu reguli de siguranță pentru utilizarea responsabilă a energiei electrice și a gazelor naturale, precum și cu măsuri de prevenire a incendiilor.

Acțiunea de miercuri este parte a campaniei RISC (Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale), care se derulează în județul Neamț începând cu luna noiembrie și constă în popularizarea informațiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greșită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizațiile la instalațiile electrice și de gaze naturale, precum și necesitatea efectuării intervențiilor la acestea numai cu personal autorizat și a curățării coșurilor de fum cel puțin de două ori pe an.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0