E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități să participe la „școala online”

HomeSocial

E.ON donează laptopuri copiilor fără posibilități să participe la „școala online”

 

Cazul emoționant al Gabrielei, o elevă din localitatea vasluiană Șuletea, s-a viralizat rapid în ultimele două zile, după ce primarul comunei a decis să-l facă public pe o platformă social media. Ea i-a scris acestuia pentru a-l ruga să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate, cu mențiunea că „nu vă voi dezamăgi”. Tot ce își dorea, „cu toată ființa” ei, era să poată urma „școala online” alături de colegii de clasă. Până acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frați minori și e greu să îl împartă toți, atât cât au nevoie.

E.ON a ajuns joi, 7 mai, la familia Gabrielei, căreia i-a dăruit un laptop, dar și o tabletă cu acces la Internet pe care să o folosească frații copilei, astfel încât cu toții să poată face #ScoalaAcasa, alături de colegii lor.

Astfel de cazuri precum cel al Gabrielei sunt de ordinul a zeci, sute de mii în întreaga țară. Peste 250.000 de elevi și mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimări preliminare, însă este greu de spus cifra exactă întrucât nu există încă o statistică oficială centralizatoare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială.

Toți acești elevi au fost scoși din procesul educațional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru ei, școala de la distanță nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu și-l permit. De aceea, E.ON a decis să se implice și să dea o mână de ajutor acestor copii.

„Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, spune Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Laptopurile dăruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emoționante povești primite de la familie, de la cei apropiați sau de la profesori, pe pagina de social media a companiei noastre, sub formă de mesaje private: https://www.facebook.com/E.ONRomania/ .

Ne propunem să ajungem la elevii care au cu adevărat nevoie și să le dăruim, o dată cu laptopul, o șansă la educație. Astfel, #PunemBineleInLumina, susținem educația și viitorul nostru comun.

În sistemul de educație sunt înscriși circa 3 milioane de copii și elevi, iar potrivit statisticilor populația școlară este în scădere de la an la an. Una dintre cauze este abandonul școlar, iar în această situație se regăsesc mai ales copiii din zonele defavorizate socio-economic, dar și cei care provin din familii cu situații materiale precare.

E.ON România,
Comunicat de presă

 

Foto: Gabriela și frații ei (E.ON Romania)

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Buna ziua . As vrea un laptop pentru fata mea mai mare care este in clasa a 9 a deoarece are multe aplicatii de instalat si multe teme iar telefonul nu are memoria necesara . Mulțumesc