După trotuarele de pe Primăverii și Sucedava, se modernizează cele din zona Parcului

După trotuarele de pe Primăverii și Sucedava, se modernizează cele din zona Parcului

Dimensiune text

 

Lucrările de modernizare a trotuarelor se desfășoară într-un ritm bun, spun autoritățile locale, care estimează ca, la finele acestei luni, să fie gata lucrările pe străzile Sucedava – Miron Costin și pe Primăverii. Ulterior, vor demara lucrările pe lotul 3 din contract, mai exact cel de pe străzile perpendiculare pe strada Eternității și bulevardul Roman Mușat, zona Parcului Municipal. O altă lucrare de modernizare a trotuarelor cu pavele va demara și pe strada Bogdan Dragoș.

„Se lucrează la trotuare și pe strada Primăverii, acolo unde sperăm ca, spre sfârșitul acestei săptămâni, să finalizăm montarea pavajului și, ulterior, să începem și partea a doua din acest lot, de reabilitare a trotuarelor, cu scoaterea bordurilor de pe strada Bogdan Dragoș – vom porni de la podul dinspre Gâdinți spre centru. Într-o primă etapă vom lucra până la școala Carol I și, încetul cu încetul și în funcție de condiție meteo, să avansăm cât mai mult cu aceste lucrări. De asemenea, se lucrează la bordurarea trotuarelor străzii Mihai Viteazu, astfel încât, spre sfârșitul lunii octombrie, să fie finalizată această lucrare de bordurare până la strada Tirului și, ulterior, Consiliul Județean să poată veni să toarne covorul asfaltic, așa cum s-a promis în această primăvară. Practic, promisiunile făcute de Primăria Roman în ceea ce privește realizarea sistemului de canalizare și de preluare a apelor pluviale și de amenajare a trotuarelor au fost respectate”, a declarat primarul Lucian Micu.

În acest an, municipalitatea intenționează reabilitarea cu pavele a trotuarelor pe 15 străzi din oraș, suprafața de modernizare fiind de aproximativ 42.300 de metri pătrați. Sunt prevăzute a fi reabilitate cu pavele trotuarele de pe următoarele străzi: bulevardul Roman Mușat (între bulevardul Republicii și strada Mihai Viteazu), Aviatorilor, 22 Decembrie, Roman Vodă, Dr. Koch, Eroilor, Parcului, Martir Horia, Primăverii, Bogdan Dragoș, Miron Costin, Sucedava (între strada Oituz și bulevardul Nicolae Bălcescu), Păltiniș, Petru Rareș (între străzile Ștefan cel Mare și Miron Costin) și Castanilor. De asemenea, pe străzile Bogdan Dragoș, Miron Costin, Sucedava (între strada Oituz și bulevardul Nicolae Bălcescu), Păltiniș, Petru Rareș (între străzile Ștefan cel Mare și Miron Costin) și Castanilor se vor înlocui și bordurile care delimitează carosabilul de trotuare.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0