Prima paginăRural

Dumnezeu dă, dar nu pune în traistă

Dimensiune text

Un bărbat din Adjudeni i-a cerut prefectului să intervină pe lîngă primarul Andrici pentru a i se construi o bucătărie. Statul i-a făcut reclamantului o casă nouă, după inundațiile din 2008. Cei șapte membri a familiei trăiesc din 1.300 de lei pe lună.

 

 

Un bărbat din Adjudeni vrea ca primarul comunei Tămășeni să îi construiască o bucătărie lîngă casa oferită de stat după inundațiile din 2008. Iosif Magdici are 50 de ani. În urmă cu trei ani, a fost pensionat din cauză că a fost diagnosticat cu tromboflebită. De atunci, stă acasă împreună cu soția și cu cei cinci copii, dintre care unul, în vîrstă de 24 de ani, este diagnosticat cu o formă gravă de psihoză epileptică și cu schizofrenie paranoidă. Copilul bolnav a fost internat de mic într-un spital de boli mintale. El a fost luat acasă de mamă, situație în care ea a fost plătită ca asistent personal. Cum primăria nu a mai avut fonduri, familia a rămas fără acest ajutor.

La inundațiile din 2008, locuința lui Iosif Magdici a fost afectată, la fel ca alte sute de gospodării. Casei i-a fost slăbită structura de rezistență, iar acest lucru a fost constatat de o comisie de specialitate. După acele inundații, Guvernul a decis că oamenii trebuie despăgubiți și le-a construit case. Lui Iosif Magdici i s-a construit un imobil conform proiectului-tip. Nemulțumit că nu are o bucătărie, bărbatul s-a dus la primar, la prefect, dar a făcut plîngeri și către alte autorități. Iar miercuri, 10 iulie, s-a prezentat în audiență la prefectul județului Neamț.

„Vreau să mi se facă o bucătărie, că eu sînt bolnav și nu pot munci. Mi se pare normal să mă ajute primarul. Nu înțeleg de ce nu am fost ajutat pînă acum”, s-a plîns Iosif Magdici prefectului Ilie Mitea. Reprezentantul Guvernului în județ s-a uitat peste documentele prezentate de petent și, apoi, a încercat să-i explice omului că primarul nu-i poate face bucătăria.

„Din documente reiese faptul că dumneavoastră locuiți cu familia și în casa nouă, făcută cu bani de la Guvern, dar și în casa veche”, a spus Ilie Mitea. Familia Magdici are în proprietate și 60 de ari de teren, dar nu pot lucra decît jumătate din suprafață. Singurul venit al familiei este pensia de 1.300 de lei pe lună a capului familiei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0