HomeActualitateReligie

Dublă ceremonie la Centrul Eparhial Roman

La Centrul Eparhial a avut loc slujba de binecuvântare a drapelului naţional şi de sfinţire a drapelului Eparhiei Romanului şi Bacăului. 

Preoţi şi credincioşi, copii de la Grădiniţa Fundaţiei „Episcop Melchisedec”, tineri în costume populare, alături de militari ai Garnizoanei Roman, s-au adunat vineri, 26 iunie, începând cu ora 11.00, în incinta Centrul Eparhial Roman, pentru a participa la slujba de binecuvântare a drapelului naţional şi de sfinţire a drapelului Eparhiei Romanului şi Bacăului. Ceremonia a fost oficiată de IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

eparhial 02„Ne-am adunat la Centrul Eparhial într-o zi de mare importanţă naţională, pentru a cinsti simbolul ţării noastre, care este drapelul naţional. Am socotit însemnată această Zi a Drapelului Naţional, care a fost arborat pe bisericile şi în instituţiile noastre şi, într-un oarecare fel, şi în inimile noastre, ale celor care vibrează şi simt româneşte. Am ales ca în această zi să binecuvântăm şi drapelul Eparhiei noastre a Romanului şi Bacăului pentru faptul că, după demersurile făcute la Sfântul Sinod, a fost aprobată stema Arhiepiscopiei, ce o înfăţişează pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Sfintei Catedrale Arhiepiscopale. În Ziua drapelului, binecuvântăm şi drapelul eparhiei, pentru ca acolo unde va fi arborat, fiecare credincios şi preot să se recunoască, să ştie că are o identitate spirituală şi aparţie unei eparhii”, a rostit IPS Ioachim, care şi-a îndreptat apoi rostirea către fiii Bisericii care trăiesc în Diaspora.

Comentarii

WORDPRESS: 0