Prima paginăSocial

Drumuri blocate de zăpadă, la sfârșit de săptămână

Drumuri blocate de zăpadă, la sfârșit de săptămână

Dimensiune text

 

Zăpada căzută în cursul zilei de duminică a cauzat probleme în două zone din apropierea municipiului Roman. Astfel, cinci persoane au rămas blocate în trafic, trei la Valea Vrsului și două la Trifești, după ce două drumuri județene au fost blocate temporar, DJ 159 Bucium – Valea Ursului și DJ 157 Trifești – Giulești, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț.

Astfel, pe DJ 159 Valea Ursului – Bucium au fost suluri de zăpadă și s-a circulat cu greutate și, în câteva locuri, pe un singur sens, acţionându-se pentru îndepărtarea zăpezii. Un autoturism a derapat și a ramas blocat în zapadă, în autoturism aflându-se o femeie cu cu doi copii. De la Detașamentul de Pompieri Roman s-a deplasat la fața locului o autospecială de primă interventie și comandă cu trei subofițeri, care au deblocat autoturismul.

Pe DJ 157 Trifești – Giulești au fost suluri de zăpadă și s-a circulat cu greutate și, în câteva locuri, pe un singur sens, acționându-se pentru îndepărtarea zăpezii. Un autoturism a derapat și a rămas blocat în zapadă, înăuntru aflându-se două persoane. De la Detașamentul de Pompieri Roman s-a deplasat la fața locului o autospecială de primă intervenție și comandă, cu trei subofițeri, care au deblocat autoturismul. Luni dimineață, ambele drumuri județene erau deblocate.

De duminică seară până luni dimineață, autoritățile au intervenit cu zece de persoane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (șase pompieri și patru polițiști) și cu 92 de persoane din cadrul altori structuri (două din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență, 62 din cadrul Secției de Drumuri Județene și 28 din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR), arată raportările ISU Neamț.

Secția Neamț a CNAIR a acționat, cumulat, cu 28 lucrători și 28 utilaje pentru împrăștierea de material antiderapant, 350 de tone, pe toate drumurile naționale din județ, în timp ce utilajele Drupo Neamț și ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene au acționat, cumulat, cu 62 lucrători și 25 utilaje pentru răspândire de material antiderapant. Luni dimineață, în județ nu erau drumuri blocate, iar carosabilul era umed, alternând cu porțiuni de zăpadă tratată și frământată de 1 – 2 centimetri, spre acostament.

Prognoza meteo pentru județul Neamț până mâine dimineață arată că valorile termice vor continua să scadă.  Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, iar cele minime se vor încadra între -13°C și -11°C, caracterizând o vreme geroasă.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0