Prima paginăSocial

Drumarii spun că sunt pregătiți pentru iarnă

Drumarii spun că sunt pregătiți pentru iarnă

Dimensiune text

 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași este în grafic cu pregătirile pentru întâmpinarea sezonului de iarnă 2019 – 2020 și lansează totodată unele recomandări pentru participanții la trafic. În acest moment, profitând de vremea favorabilă, echipele DRDP Iași execută ultimele lucrări de punere în ordine a drumurilor pentru perioada de iarnă (colmatare fisuri, lucrări de siguranța circulației, decolmatarea șanțurilor și rigolelor de scurgere sau toaletarea zonei de drum). Concomitent, pentru asigurarea confortului și siguranței în trafic, sunt în curs de finalizare lucrări de reparații și așterneri de covoare asfaltice pe artere importante din aria de administrare (DN 2, DN 28, DN 2E, DN 2G, DN 24C, DN 29C), executate atât în regie, cât și de către prestatori aflați sub contract, informează un comunicat al DRDP Iași.

Pentru asigurarea circulației în condiții optime pe timp de iarnă, bazele de deszăpezire ale DRDP sunt în grafic cu pregătirile. În stocuri se află depozitate 41.309 tone de material antiderapant, 210 tone de clorură de calciu și 27 tone produs ecologic, aprovizionarea făcându-se gradual, conform normativelor. În ceea ce privește intervenția echipajelor de deszăpezire, la nivelul DRDP Iași sunt în derulare acorduri-cadru multianuale cu firmele prestatoare. „La acestea se adaugă autoutilajele proprii, dotate cu lamă și răspânditor de material antiderapant, mobilizate în bazele noastre de deszăpezire. Deja, un prim test al iernii a fost trecut cu succes în perioada 6 – 8 octombrie 2019, când DRDP Iași a intervenit în scop preventiv cu utilaje proprii și material antiderapant, în zonele de munte ale județelor Neamț, Suceava și Vrancea”, afirmă reprezentanții DRDP Iași.

Citește și:   Liceenii români pot aplica din nou pentru burse de studiu în SUA, prin programul FLEX 2022-2023

În sensul reducerii la minimum și evitării accidentelor sau blocajelor în trafic, dar și pe fondul scăderii temperaturilor și apariției de fenomene asociate (ceață, burniță, polei, lapoviță și ninsoare), DRDP Iași atrage atenția conducătorilor auto de a circula cu prudență, cu dotarea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă, dar și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile de drum. „Totodată, nu este exclusă posibilitatea ca, în cazul ninsorilor abundente sau a viscolului, circulația pe anumite sectoare de drum să fie restricționată temporar, conform normativelor în vigoare. Experiența ultimilor ani ne arată că aceste măsuri, luate cu informarea prealabilă a conducătorilor auto, au condus la reducerea ambuteiajelor și accidentelor soldate cu victime omenești pe drumurile naționale, precum și la facilitarea intervenției prompte echipelor noastre de deszăpezire”, mai precizează reprezentanții DRDP Iași.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • ulise 2 ani

  Iarna nu e pregatita pentru ei…..