Droguri în cluburile din Roman

Oamenii legii au efectuat joi ample percheziții în cinci județe din Moldova, inclusiv Neamț. Vizată a fost o rețea amplă de traficanți de droguri, în majoritate studenți. Drogurile erau vîndute în campusuri universitare din orașele Moldovei și în cluburi, inclusiv în Roman.

 

 

În urma raziilor de amploare, efecuate în cinci județe din Moldova, a fost destructurată o rețea specializată în trafic de droguri.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) Botoșani au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județele Iași, Vaslui, Botoșani, Neamț și Suceava.
În urma acestor descinderi, au fost aduse la sediul DIICOT Botoșani 22 de persoane bănuite de trafic de droguri, iar în dosar mai sînt audiate 90 de persoane, consumatori și cumpărători de droguri de risc.

Potrivit procurorilor DIICOT, drogurile proveneau, cu precădere, din străinătate, din Spania și Italia, iar cazul a intrat în atenția autorităților din octombrie 2011. Drogurile erau expediate din străinătate, prin colete, cu firme de curierat și, apoi, erau livrate liderilor rețelei, care le livrau palierului al doilea, care le comercializa, ulterior, prin membrii rețelei din palierul al treilea, aceștia vînzîndu-le consumatorilor. Drogurile erau vîndute și consumate în cluburi și campusuri universitare din cele cinci județe.
Cele mai multe percheziții au avut loc în campusul Tudor Vladimirescu din Iași, cele mai multe persoane audiate fiind studenți.

În urma perchezițiilor făcute joi au fost găsite 500 de grame de canabis, o sută de grame de hașiș, cîntare și 25.000 de lei, dar și un colet care încă nu fusese deschis și în care se aflau 100 de grame de canabis, 40 de grame de hașiș și semințe de plante.
Drogurile erau vîndute cu sume pornind de la 50-60 de lei pînă la 100 de lei pe gram, în orașele Iași, Botoșani, Vaslui, Gura Humorului și Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!