Home

Două victorii ale echipei de baseball, seniori, din Roman

Echipa LPS Roman are ca obiectiv în acest an cel puţin medalia de argint.

S-a dat startul într-o nouă ediţie de campionat naţional la baseball, seniori, unul foarte bun pentru reprezentanta Romanului. Formaţia LPS Roman, al cărei antrenor este Marius Țocu, a câştigat ambele meciuri din etapa I, cu Royals Suceava, disputate sâmbătă, 5 aprilie, la Gherăeşti. În prima partidă, LPS Roman a învins cu 13-3. Vremea n-a fost una prielnică, dar jocul a fost unul atractiv. Victoria a aparţinut tot echipei romaşcane şi în meciul secund, scorul fiind, de această dată, 9-1. Această dublă victorie anunţă că LPS Roman, mereu ocupantă a podiumului naţional, este candidată principală la locul I în grupă, deşi abia a început campionatul.

Lotul LPS Roman este format din Liviu Țocu, Sergiu Susanu, Viorel Minac, Marius Onofrei, Marius Pintilii, Alexandru Vîrgă, Sergiu Dămoc, Mihai Rusu, Mihai Mătălică, Sebastian Roca, Robert Fechită, Bogdan Creţulescu şi Marius Țocu.

baseball02„Suntem vicecampionii naţionali din 2013. Anul trecut am pierdut în finală, la limită, medaliile de aur. Și acum, principala noastră contracandidată la titlu este Atletico Alexandria. Am fost campioni naţionali de trei ori, ultima oară în 2002. Ar cam fi timpul să mai câştigăm şi noi”, a afirmat antrenorul Marius Țocu.

În sezonul competiţional 2014 al campionatului naţional de baseball, seniori, s-au înscris şase echipe. Acestea au fost împărţite în două grupe, Nord şi Sud. LPS Roman face parte din grupa Nord, alături de CS Royals IGB Suceava şi CS Giants Năsăud. Din grupa Sud fac parte CS Palestra Bucureşti, CS Atletico Alexandria, campioana României, respectiv CS Leaders Călăraşi.

Campionatul se va desfăşura, în grupe, fiecare cu fiecare, pe teren propriu şi în deplasare şi cu câte două meciuri în fiecare dintre etape în care una dintre echipe va sta. Programul etapelor: 5 aprilie, 12 aprilie, 25 mai, 7 iunie, 28 iunie, 5 iulie. Primele două clasate în fiecare dintre cele două grupe se va califica la turneul final. LPS Roman mai are de jucat în 24 mai la Bistriţa, pe 7 iunie la Suceava şi pe 5 iulie, acasă, cu Giants Năsăud.

Sâmbătă, 12 aprilie, LPS Roman va juca, la juniori III, cu CS Biruinţa Gherăeşti în prima etapă a grupei Nord. Din această serie mai fac parte CSȘ Tîrgu Neamţ şi CSȘ Botoşani. Seria Sud este compusă din trei echipe. Primele două clasate din fiecare grupă vor accede la turneul final.

Comentarii

WORDPRESS: 0