Prima paginăSocial

Două trasee din stațiunea Durău sunt închise

Două trasee din stațiunea Durău sunt închise

Dimensiune text

 

salvamont-neamt-durauNinge la Durău, motiv pentru care autoritățile au decis să închidă mai multe trasee. Zăpada căzută în ultimele zile a cauzat și căderea unor copaci pe traseele turistice.

Astfel, traseele de la Fântânele spre Vârful Toaca și de la cascada Duruitoarea spre cabana Dochia au fost închise. Stratul de zăpadă are circa 55 de centimetri și ajunge la un metru la peste 1.400 de metri altitudine. Traseul din Izvorul Muntelui către cabana Dochia poate fi efectuat prin Curmătura Lutul Roșu.

„Traseele au fost parcurse cu dificultate și evaluate de către salvatorii montani și a fost luată hotărârea ca după normalizarea condițiilor meteo, traseul Durău — Fântânele — Dochia să fie degajat. Cât privește traseul Duruitoarea — Dochia, lucrările de degajare și amenajare se vor efectua în luna mai 2017, fiindcă oricum traficul turistic este restricționat pe perioada iernii. Există probleme și foarte mulți copaci căzuți și pe celelalte trasee care vor beneficia de lucrări de degajare până cel târziu în luna decembrie”, se arată în comunicatul de presă al Salvamont Neamț transmis către HotNews.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0