Prima paginăActualitate

Două case au luat foc după explozia unei butelii

Două case au luat foc după explozia unei butelii

Dimensiune text

 

SMURD-112-pompieri-680x365Sâmbătă, 11 iunie, la ora 13:36, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la 112, că s-a produs o explozie la o locuinţă din municipiul Roman, pe strada Stelian Toma. La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul cuprindea o porţiune din acoperişul unei case, bunurile din bucătăria acesteia, locuinţa vecină în totalitate şi o porţiune din gardul ce delimitează cele două gospodării.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat proprietarului, în vârstă de 28 de ani, şi l-a transportat la spital. Exista riscul extinderii flăcărilor către alte două construcţii apropiate de zona incendiului, una aflată la mai puţin de doi metri de bucătăria afectată. Pompierii au stins, după două ore şi jumătate, incendiul, în limitele găsite. Au ars acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi, bunurile din interiorul bucătăriei, acoperişul celeilalte locuinţe, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, bunurile din cele trei camere şi din pod şi o porţiune din gardul de lemn.

Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, scăpări de gaze combustibile, care au explodat în momentul în care proprietarul a încercat să aprindă aragazul. La intervenţie au participat şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0