Dosarul pentru beatificarea părintelui Anton Demeter a ajuns la Vatican

HomeReligie

Dosarul pentru beatificarea părintelui Anton Demeter a ajuns la Vatican

Luni, 10 ianuarie, dosarul pentru beatificarea slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter, întocmit în Dieceza de Iaşi, a ajuns, după o călătorie care a durat aproape două zile, la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor din Cetatea Vaticanului, informează Episcopia Romano-Catolică de Iași.

În prezenţa Mons. Giacomo Papallardo, oficial al congregaţiei, a pr. Cristian Blăjuţ, vice-postulator al cauzei, a pr. Damian Pătraşcu, ministru provincial, cât şi a mai multor fraţi români care activează în Roma, au fost predate respectivei congregaţii cutiile conţinând mărturiile despre viaţa şi faima de sfinţenie a slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter, din Ordinul Fraților Minori Conventuali (OFMConv).

„Următorul pas este constatarea instruirii canonice în faza diecezană, după care se va începe efectiv lucrul la studierea dosarului conform metodologiei congregaţiei. Mulţumiri în special pr. Teofil Ciucheş care a preluat cutiile de la curier, cât şi pr. Anton Roca, acela care le-a transportat la sediul congregaţiei. Slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter să mijlocească pentru noi har peste har, iar noi să ne rugăm ca timpul beatificării să sosească cât mai curând”, a transmis cu acest prilej pr. Damian-Gheorghe Pătraşcu, ministru provincial.

Demersurile cauzei de beatificare a părintelui Anton Demeter, martir al închisorilor comuniste, care și-a petrecut la Roman ultimii ani ai vieții, au demarat la finalul anului 2014. Beatificarea – trecerea în categoria fericiților Bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților – este un proces complex și îndelungat, care se desfășoară în mai multe etape, dosarul cauzei fiind înaintat comisiilor Vaticanului, cu recunoașterea, apoi, de către Papă. Prin comparație, procesul de canonizare a episcopului Anton Durcovici a durat mai bine de 16 ani, în timp ce procesul în urma căruia Veronica Antal a fost ridicată de Papa Francisc în rândul fericiților Bisericii Catolice a durat 14 ani.

Mai multe despre părintele Anton Demeter, în Ziarul de Roman, la acest link: https://www.ziarulderoman.ro/martir-al-inchisorilor-comuniste-parintele-anton-demeter-se-pregateste-sa-intre-in-randurile-sfintilor/.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0