Prima paginăSocial

Dosar penal după ce cinci copii au acuzat o intoxicație la școală

Dosar penal după ce cinci copii au acuzat o intoxicație la școală

Dimensiune text

 

Joi dimineață, 6 februarie, pompierii și ambulanțierii au intervenit la Școala Gimnazială „Iustin Pârvu” din comuna Poiana Teiului, în sprijinul a cinci copii care acuzau o stare de rău, posibil intoxicați cu monoxid de carbon de la o centrală termică, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Neamț.

La locul solicitarii s-au deplasat pompierii de Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor calificat și două ambulanțe SMURD, precum și două ambulanțe ale Seviciului de Ambulanță Județean Neamț. „O fetiță, de aproximativ 12 ani, semiconștientă, a fost preluată de un echipaj de la Seviciul de Ambulanță Județean și transportată la Spitalul din Tîrgu Neamț. Ceilalți patru copii au primit asistență medicală la locul evenimentului și au fost transportați la spital, pentru investigații”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Reprezentanții Prefecturii Neamț au precizat că instituțiile abilitate vor face mai multe verificări în acest caz și că, de asemenea, polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Consider că este inacceptabil și intolerabilă situația manifestată la Școala Gimnazială «Iustin Pârvu» din comuna Poiana Teiului, unde învață 134 de copii. Încă din data de 25 noiembrie 2019 s-a întocmit proces verbal de control de către Inspectoratul de Situații de Urgență Neamț prin intermediul căruia s-au constatat mai multe nereguli la centrala pe lemne aflată în dotarea școlii și s-a stabilit o serie de măsuri care trebuiau puse în aplicare. Din datele celor de la Inspectoratul de Situații de Urgență Neamț se pare că, nici până astăzi, măsurile nu s-au aplicat și nu s-a remediat problema, ajungându-se la situația în care cinci copii au acuzat o stare de rău, provocata de intoxicația cu monoxid de carbon provenită de la centrala școlii. Astfel, am întrunit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Inspectoratului Școlar Județean și Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a dispune măsurile legale de verificare și sancționare a celor care se fac vinovați. În cauză, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț s-a sesizat cu infracțiunea de vătămare corporală din culpă deschizându-se în acest sens dosar penal, iar Inspectoratul Școlar Județean urmează să facă o anchetă pe linia de management școlar, Inspectoratul de Stat în Construcții un control privind construcția, iar Inspectoratul de Situații de Urgență Neamț va întocmi proces verbal la fața locului cu sancțiunile care se impun și planul de remediere”, a declarat prefectul George Lazăr.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0