„Dor de poezie” și-a desemnat câștigătorii

Dimensiune text

Vineri, 31 mai, au fost desemnați câștigătorii celei de-a XI-a ediții a concursului „Dor de poezie”, organizat de Colegiul Tehnic „Petru Poni”, în parteneriat cu Primăria Roman, Casa Corpului Didactic din Piatra Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Cu acest prilej a avut loc și lansarea plachetei de versuri „Dor de poezie”.

 

 

Concursul, inițiat cu mai mulți ani în urmă de profesorul Alexandru Cramer, s-a dovedit a fi unul „de cursă lungă”, reușind, prin longevitate, dar și prin calitatea poeziilor intrate în competiție, să demonstreze că, în ciuda părerii generale, tinerii încă sunt interesați de poezie. În concurs au intrat zeci de tineri, atât la secțiunea gimnaziu, cât și la secțiunea liceu, din mai multe județe ale țării. „Suntem foarte bucuroși că, de la an la an, concursul nostru adună tot mai mulți tineri interesați de poezie. Într-o perioadă în care sunt tot mai puțini cei care citesc poezie și chiar și mai puțini cei care scriu poezie, ne bucurăm că reușim, în fiecare an, să-i strângem pe toți laolaltă și că nivelul competiției este din ce în ce mai bun. Tema pe care cei mai mulți tineri o abordează în poeziile din concurs este o temă apropiată sufletelor lor, iubirea”, a spus profesoara Mirela Mihoc, din comitetul de organizare a concursului.

Dor de poezie 03062La secțiunea gimnaziu, premiul I a fost obținut de Elena Comănescu, de la Școala Gimnazială „M. C. Epureanu” din Bârlad, premiul II – de Marius Cornel Dobra, de la școala Gimnazială Oinacu, județul Giurgiu, iar premiul III – de Karina Trifan, de la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, profesor coordonator Mariana Ionichi. La secțiunea liceu, premiul I a fost obținut de Aura Gârlovan, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, profesor coordonator Gabriela Nistor, cu o poezie care a impresionat juriul prin tema abordată – destinul femeilor în comparație cu destinul bărbaților și prin maturitatea abordării. Premiul II a revenit Alexandrei Edit Totu, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, profesor coordonator Brândușa Popa, iar premiul III – Andreei Lișman, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi.COMENTARII

WORDPRESS: 0