Prima paginăSocialSanatate

„Donează sânge, salvează o viață”

Dimensiune text

 Femeile social-democrate au continuat campania începută în urmă cu patru ani şi au fost prezente, vineri, 14 august, la Unitatea de Transfuzii Sânge din cadrul Policlinicii, pentru a dona sânge.

Femeile social-democrate din Roman au continuat campania „Donează sânge, salvează o viaţă”. Vineri, 14 august, mai multe membre ale Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD) Roman au fost prezente la Unitatea de Transfuzii Sânge din cadrul Policlinicii Roman, pentru a dona sânge, un gest mic, dar care poate salva vieţi. Sub aceasta egidă se desfăşoară, de aproximativ patru ani, campania de donare de sânge, care a luat naştere la iniţiativa OFSD Neamţ.

campanie 02„Nici în acest an, OFSD Roman nu s-a dezis de principiile pe care le susţine cu hotărâre şi determinare, drept pentru care doamnele din organizaţia romaşcană au răspuns afirmativ, desfăşurând, pe parcursul ultimei săptămâni, o largă activitate de promovare a necesităţii donării de sânge, a recunoaşterii importanţei sale în viaţa noastră, a tuturor. Am preluat şi recentul mesaj al ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru donarea voluntară de sânge. Începând de săptămâna trecută, femeile social-democrate din judeţul Neamţ au început campania de donare. Alături de colegele mele din Organizaţia PSD Roman, ne-am mobilizat şi am venit, astăzi, să donăm sânge. Este un gest nobil, un gest umanitar, o şansă pentru viaţă”, a afirmat Iulia Havrici, preşedinta OFSD Roman.

Citește și:   52 de elevi și 13 angajați din învățământ cu infecție COVID-19, 31 de clase în sistem online în județul Neamț

„Facem apel la populaţie să vină la centrele de donare şi să doneze benevol. Sângele donat poate face diferenţa în lupta medicilor pentru viaţă”, a afirmat ministrul Bănicioiu, la finalul lunii trecute, într-o vizită la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Potrivit ministrului Sănătăţii, în lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate. Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0