HomeSanatate

Donație olandeză pentru dispensarul din Bîra

Cabinetul medical din comuna Bîra a primit sprijin neașteptat de la o fundație olandeză. Totul s-a întîmplat după ce o familie din Olanda a vizitat județul Neamț, în urmă cu cîțiva ani, și a decis să sprijine comunitatea din comună.

 

 

Așa se face că dispensarul a fost dotat de o fundație olandeză, care ajută și comunitatea din zonă cu haine sau jucării pentru copii. „În urmă cu cîțiva ani, o familie din Olanda a vizitat județul Neamț. Au fost atît de impresionați încît au luat legătura cu o fundație olandeză, care a dotat spitalul din Bicaz. Din păcate, imediat după ce a fost dotat, spitalul a fost închis. Ei și-au manifestat dorința să viziteze și comuna noastră. I-am dus la Bîra și Nistria și ne-au promis ajutor. Recent, am primit din partea lor un microbuz cu o canapea hidraulică de consultație, care se poate transforma în masă ginecologică. De asemenea, am primit un electrocardiograf nou, jucării și hăinuțe pentru copii„, a spus medicul de familie din comuna Bîra, Filip Panait.

Potrivit acestuia, se speră ca parteneriatul cu fundația olandeză să fie de mai lungă durată. „În urmă cu circa două săptămîni, fundația olandeză a mai făcut o vizită în comună, pentru a vedea progresele pe care le-am înregistrat. S-au arătat dispuși să ne ajute în continuare și sper ca ei să schimbe în bine viața comunității„, a mai spus medicul Filip Panait.

Comentarii

WORDPRESS: 0