HomeNeamt

Donație din Austria pentru liceul din Săbăoani

Școala a primit calculatoare, mobilier și ghiozdane cu rechizite. Ajutorul a fost posibil datorită implicării preotului Iosif Antoci, paroh în Viena, originar din Săbăoani.

 

 

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” a primit cadouri din Austria. Un camion cu rechizite, mobilier și calculatoare donate de școli din Austria au ajuns, pe 13 mai, la liceul din Săbăoani. Este vorba de 19 calculatoare, un scanner, jocuri didactice, 70 de ghiozdane cu rechizite, bănci și mese pentru două săli de clasă. Donația a fost posibilă prin intermediul preotului doctor Iosif Antoci, originar din Săbăoani, absolvent al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, care, de foarte mulți ani, păstorește o parohie din Viena.

sabaoani ajutoare austria 22052„Vrem să mulțumim directorilor Angelika Gruber, Brigitte Stoker, Gudrun Hartweger și, în același timp, comitetelor de părinți din cele trei școli, părinților și elevilor, oameni cu suflet deosebit, care s-au implicat în această acțiune caritabilă. Vrem să-i asigurăm că gestul  lor a fost primit cu bucurie de elevii și profesorii noștri. Intenționăm să schimbăm, cu această ocazie, mobilierul din cabinetul de religie, să-l dotăm cu computerele primite și să amenajăm o sală pentru desfășurarea activităților remediale la care participă elevii din ciclul primar și gimnazial supuși riscului de a părăsi prematur școala. Cele 70 de ghiozdane vor fi repartizate copiilor care provin din familii nevoiașe”, a spus profesoara Liliana Gligor, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani.

O delegație a școlilor austriece va vizita școala din Săbăoani la sfărșitul lunii mai, însotă de preotul Antoci. „Această întâlnire reprezintă un bun prilej de a ne cunoaște mai bine și, în același timp, momentul care va marca debutul unui parteneriat între școlile noastre”, a spus profesoara de religie Genoveva Antoci, sora preotului Antoci. Pentru implicarea sa în viața comunității și, în special, în implementarea unor proiecte sociale, părintele doctor Iosif Antoci a primit, în vara anului 2011, din partea Consiliului Local din Săbăoani, distincția de „Cetățean de onoare al comunei”.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0