Doina Cepalis participă la dezbaterea „Pactul pentru Muncă” de la Iași

Doina Cepalis participă la dezbaterea „Pactul pentru Muncă” de la Iași

Dimensiune text

 

Doina Cepalis

Doina Cepalis

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin şi Federaţia Naţională de Petrol şi Gaze și-au unit eforturile pentru a găsi, în cadrul conferințelor „Pactul pentru muncă”, soluții și strategii viabile care să contribuie la diminuarea deficitului forței de muncă pe termen lung.

Se vor analiza tendinţa pieţei muncii, lipsa de personal calificat și necalificat, modalitățile de atragere a forţei de muncă, dar şi modificările legislative necesare pentru o evoluţie pozitivă a pieţei muncii.

O altă temă abordată va fi cauza pentru care companiile străine de top îşi reduc activitatea din România, alegând să îşi mute producţia în alte țări. De asemenea, vor fi analizate motivele scăderii profitului real al companiilor, cum trebuie dimensionată politica de trezorerie şi, mai ales, cum pot fi accesate fondurile europene pentru organizarea de cursuri de formare profesională. Se vor pune în discuție și neajunsurile din domeniul legislaţiei care duc la apariţia unor riscuri financiare pentru companii, despre capitalul de lucru şi mixul de produse şi servicii.

Conferințele „Pactul pentru muncă” se țin în această toamnă în trei locații: București, Cluj și Iași. La ele vor participa reprezentanți ai mediului de afaceri, analiști, specialiști și reprezentanți ai oficialităților locale. Printre vorbitorii din data de 19 septembrie de la Iași se numără și unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori romașcani, Doina Cepalis, proprietar al companiei Te Rox din Pașcani, producător de scaune auto pentru copii, companie care are peste 1.000 de angajați.

Antreprenorii romașcani care doresc să participe la conferințe se pot înscrie pe https://conaf.ro/ pentru a-și rezerva locul. Participarea este gratuită.

Concluziile conferințelor vor sta la baza constituirii unui document ce va fi punctul de pornire a negocierilor cu oficialitățile, în vederea stabilirii modalităţilor de îmbunătăţire a legislaţiei şi, implicit, a condiţiilor de pe piaţa muncii din România.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0