HomeSocial

Doi proxeneți s-au predat de bunăvoie Poliției

Ei furnizau fete pentru clienți din Roman sau din străinătate. Traficul de persoane se făcea sub paravanul unui club de noapte. Cei doi romașcani au fost condamnați la închisoare după șase ani de procese.

 

Miercuri, 19 septembrie, s-a pus punctul final într-unul din cele mai vechi dosare de trafic de persoane din Roman. Doi romașcani s-au predat Poliției, după ce au fost condamnați la închisoare cu executare pentru fapte comise în perioada 2003-2006. Cei doi făceau parte dintr-o rețea de traficanți de persoane care activa sub paravanul unui club de noapte.

 

Ademenite cu locuri de muncă în străinătate

 

În data de 19 septembrie, la sediul Poliției municipiului Roman s-au

prezentat Mihai Solomon (Bangău), de 49 de ani, și Romeo Băcanu, de 31 de ani, ambii din municipiul Roman, care posedau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. La data de 17 septembrie, Tribunalul Neamț a emis pe numele lui Mihai Solomon un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de patru ani, pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane și de minori, iar pe numele lui Romeo Băcanu – un mandat cu pedeapsa închisorii de trei ani, pentru comiterea aceleiași fapte. Oamenii legii au constatat că, în perioada 2003 – 2006, cei doi, împreună cu o altă persoană, în baza unei înțelegeri prealabile, au recrutat, prin înșelăciune, șapte persoane de sex feminin, majore și minore, din județul Neamț, pe care le-au cazat într-un imobil din Roman și, prin amenințări și acte de violență, le-au exploatat sexual, atît în țară, cît și în străinătate.

Povestea a început în 2003, cînd Mihai Solomon (Bangău), care avea un club de noapte în Roman, și Ovidiu Mihăilă, un alt membru al rețelei, au început să racoleze tinere din județ, sub pretextul că le oferă locuri de muncă în străinătate. Ulterior, fetele erau silite să se prostitueze în Roman, pînă cînd cei doi s-au gîndit să-și „extindă” afacerea și la nivel internațional. Așa se face că fetele au ajuns să se prostitueze în Spania și Italia. În 2007, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism au pus capăt afacerii și i-au arestat pe Ovidiu Mihăilă și Mihai Solomon (Bangău). Oamenii legi au confiscat, atunci, 1,29 miliarde de lei vechi și au pus sechestru pe un imobil aparținînd lui Mihai Solomon. Romeo Băcanu a reușit să fugă în Spania, unde a fost prins și extrădat în țară în 2010. El a reușit să obțină rejudecarea după extrădare. Rejudecarea cauzei a obținut-o și Mihai Solomon care, după numeroase contestații, a fost eliberat în în 2008.

Cei doi bărbați au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • costica 12 ani ago

    Scrieti niste chestii de care habar nu aveti…de ce nu va rezumati strict la cunostintele dvs ? asa manipulati lumea…cu tampenii…si lumea pune botu` …
    mai ganditi-va de 3 ori inainte sa scrieti ceva si sa prostiti lumea…

  • flo spaniolu¨¨ 12 ani ago

    Bravo ,Emilian.Bun articol.
    La urma,ca sa fii mai pupincourist,puteai sa zici-cei doi barbati de barbati au fost…bla bla bla.