Doi poliţişti, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

HomeActualitate

Doi poliţişti, trimişi în judecată pentru trafic de influenţă

 

justitie judecatorDin 2010 şi până în 2014, trei nemţeni, din care doi agenţi de poliţie, au cerut sume importante de bani pentru a interveni, pentru plătitori, în special pentru a le obţine alcoolemii sub limita prevăzută de norma penală. Cei trei sunt trimişi acum în judecată, iar procurorii spun că au dovezi că au primit sume de peste 4.000 de euro şi 27.000 de lei. Dosarul a fost iniţiat ca urmare a şase denunţuri depuse la Direcţia Generală Anticorupţie.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a trei inculpaţi, dintre care doi agenţi de poliţie, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

„În cursul anului 2010, A.C.F., agent de poliţie, a primit de la două persoane suma totală de 3.500 euro şi 7.000 lei pentru a interveni pe lângă organele de cercetare penală care aveau în lucru un dosar penal în care una dintre acestea era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, intervenţie ce urmărea obţinerea unei alcoolemii sub limita prevăzută de norma penală”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.
Procurorii mai spun că, în cursul lunii noiembrie 2014, A.C.F., împreună cu B.S.N., agent de poliţie la rândul său, au pretins de la două persoane suma de 1.000 euro pentru a interveni pe lângă organele de cercetare ce aveau în lucru un dosar penal în care una dintre acestea era cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, intervenţie ce urmărea obţinerea unei soluţii favorabile de netrimitere în judecată.

„De asemenea, în cursul anului 2014, cei doi agenţi de poliţie au pretins suma de 20.000 lei de la o persoană cercetată într-un dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, pentru a interveni la Serviciul de Medicină Legală în vederea obţinerii unei alcoolemii sub limita prevăzută de legea penală. Intervenţia nu a mai avut loc, întrucât victima accidentului rutier decedase”, se mai arată în comunicatul procurorilor.
Dosarul a fost iniţiat ca urmare a şase denunţuri depuse la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, lucrătorii acestui serviciu fiind delegaţi să efectueze mai multe activităţi procedurale în cauză.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0