Prima paginăReligie

Doi ani de la întronizarea IPS Ioachim ca arhiepiscop

Doi ani de la întronizarea IPS Ioachim ca arhiepiscop

Dimensiune text

 

ips-ioachim-slujba-aniversaraMiercuri, 4 ianuarie, la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman, în cadrul Sfintei Liturghii, preoți și diaconi colaboratori și angajați la Centrul eparhial de la Roman au făcut rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu, la împlinirea a doi ani de la întronizarea IPS Ioachim ca arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. La final, acesta a mulțumit lui Dumnezeu și celor care i-au fost alături în anii de când a fost ales ca arhiepiscop al acestei eparhii: „Din milostivirea lui Dumnezeu se împlinesc doi ani de la întronizarea smereniei Noastre în scaunul chiriarhal al acestei eparhii. Mulțumim lui Dumnezeu că Ne-a făcut vrednici şi Ne-a ajutat să împlinim ceea ce El a dispus pentru noi. Rog pe toți colaboratorii Noştri, cărora le mulțumesc pentru sprijin şi ajutor în misiunea încredințată, să se roage ca Dumnezeu să Ne ajute mai departe în misiunea primită”.

În anul 2015, IPS Ioachim și-a început activitatea ca arhiepiscop sfințind peste 600 de antimise, pe care, alături de drapelul eparhiei, le-a dăruit parohiilor și mănăstirilor de pe cuprinsul eparhiei. Pe parcursul anilor 2015-2016, ierarhul s-a aflat alături de monahii, monahiile, preoții și credincioșii eparhiei la peste 220 de Sfinte Liturghii, oficiind 41 de hirotonii și 70 de sfințiri sau resfințiri de biserici și așezăminte social-filantropice.

Proiectele IPS Ioachim s-au concretizat pe parcursul celor doi ani și prin organizarea unor evenimente pe cuprinsul eparhiei. Între acestea, un mare impact l-au avut programele speciale dedicate copiilor, tinerilor și bătrânilor, categorii sociale vulnerabile, luptând pentru susținerea elevilor defavorizați și pentru promovarea educației prin intermediul acțiunilor Fundației „Episcop Melchisedec”, dar nu numai.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0