Prima paginăSocial

Doar opt romașcani au completate la zi dosarele pentru a primi o locuință socială

Doar opt romașcani au completate la zi dosarele pentru a primi o locuință socială

Dimensiune text

 

 

Peste 900 de persoane figurează pe lista celor care și-ar dori o locuință socială repartizată de administrația locală, însă doar opt dintre acestea au și șanse, deoarece au răspuns solicitării autorităților de a-și reînnoi dosarele în baza cărora li se poate oferi un acoperiș deasupra capului. Primarul Lucian Micu spune că, deși solicitanții au fost notificați asupra obligației de a-și reînnoi documentele anual, doar câțiva au făcut acest lucru, deci numai aceștia ar avea și dreptul legal de a primi o locuință socială. La acest moment, locuințe sociale nu sunt disponibile, dar autoritățile speră să obțină finanțare pentru construirea unui complex de case cu această destinație.

„Noi am făcut și mai multe anunțuri publice legate de completarea acestor dosare. Din totalul de circa 900 de solicitări pentru locuințe sociale, la care noi am făcut și anunțuri publice, am trimis și adrese recomandate cu confirmare de primire, până în momentul de față au fost completate în totalitate doar opt dosare, așa cum prevede regulamentul. Noi am dat un termen până pe 15 iulie să se completeze toate aceste dosare, să se depună solicitările, după care facem o listă de priorități”, a declarat primarul Lucian Micu.

În Roman sunt mai multe imobile care au ca destinație locuințe sociale, însă nu există și apartamente libere. „Cu statut de locuință sociale mai este și blocul Mivan Kier, de pe strada Ștefan cel Mare nr. 177, de pe Aleea Revoluției, nr. 11, scările A și B, blocul 28A de pe strada Anton Pann, mai avem camere și la blocul nr. 33 de pe Anton Pann, ele sunt în mai multe zone din municipiul Roman, inclusiv acele case de pe străzile Sucedava, Miron Costin etc.  Locuințe libere în momentul de față nu sunt. În perspectivă, suntem deja în actualizarea unui deviz pentru construcția a 56 de locuințe sociale – case individuale – pe strada Islazului, sperăm să finalizăm acest proiect în această săptămână, suntem și în stadiul obținerii avizelor, în vederea contractării cu Ministerul Dezvoltării a acestui obiectiv”, a mai precizat edilul.

Un interes crescut se înregistrează și pentru solicitanții unui apartament destinat tinerilor, pe lista de priorități figurând 90 de persoane care, la fel ca în cazul locuințelor sociale, trebuie să-și actualizeze dosarul anual, în funcție de aceasta fiind stabilită și prioritatea pentru accesul la o locuință construită prin ANL.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0