Prima paginăSport

Distincții internaționale pentru școala romașcană de atletism

Dimensiune text

Clubul Atletic Roman și Liceul cu Program Sportiv au primit distincții din partea Federației Internaționale de Atletism. Recunoașterea meritelor celor două instituții romașcane s-a făcut cu prilejul adunării generale de alegeri din cadrul Federației Române de Atletism, centenară în 2012. Clubul Atletic și LPS sunt două dintre cele opt grupări sportive din România care au primit distincțiile amintite.

 

 

Traian Macovei (foto), directorul Clubului Atletic Roman, a luat prin surprindere presa romașcană luni, 8 aprilie, când a organizat o conferință de presă, lucru mai rar întâlnit, recunoscut și de domnia sa încă de la începutul evenimentului: „M-am ferit până acum de asemenea întâlniri, din anumite motive. Unul ar fi că este mai bine să apari mai puțin pe ecran sau în pagină și să apari mai mult în părțile superioare ale clasamentelor. Este mai important ceea ce faci în arenele sportive”.

De această dată, motivul a fost suficient de convingător, Clubul Atletic fiind evidențiat în public, la adunarea generală de alegeri a Federației Române de Atletism: recunoștință și recunoaștere a meritelor din partea Federației Internaționale de Atletism (IAAF). „Am ținut neapărat să fac acest gest. Este pentru prima oară în istoria clubului când se întâmplă așa ceva, când s-a făcut un clasament general al locurilor întâi obținute de reprezentanții grupărilor sportive din țară în competițiile atletice la diferite niveluri de vârstă și noi am fost pe prima poziție, primind și distincții din partea Federației Internaționale de Atletism (IAAF). Dintre cele opt locuri I în țară în competiția intercluburi, recompensate prin diplomă de onoare și medalie jubiliară, la centenarul Federației Române, de către IAAF, două au revenit Romanului. Clubul Atletic a primit distincțiile pentru locurile I ocupate în competițiile categoriei copii C1, iar Liceul cu Program Sportiv pentru cele de la categoria juniori. Diploma și medalia primite au valoare de unicat pentru noi. Suntem mândri. Am devansat, la categoriile de vârstă amintite, noi și LPS, cluburi mari din țară, cu tradiție. Este o mare cinste pentru noi să ne fie recunoscute meritele. Să vezi Clubul Atletic pe locul I și Steaua sau Dinamo, spre exemplu, mai jos în clasament, nu e puțin lucru!Romanul a luat două dintre cele opt distincții acordate. Mă bucur să repet. Am curajul să spun că, dacă vom fi susținuți în marea performanță, nu va fi niciun fel de mirare dacă vom aduce la Roman un titlu olimpic. Specialiști există la noi”, a spus, vizibil emoționat, Traian Macovei.

 

Bilanț bun în prima parte a calendarului competițional

 

„Mă aflu la ora bilanțului sezonului competițiilor de sală și la cel al aruncărilor lungi de iarnă. Am obținut 16 medalii în acest sezon, două de aur, șapte de argint și șapte de bronz. Este destul de bine, nu foarte bine. La naționalele de copii, ultima competiție desfășurată, am luat două medalii de argint și una de bronz. Unul dintre locurile secunde de la concursurile indoor va deveni locul I în vară. Am o promisiune în acest sens de la antrenorul Iulian Corugă, la probele combinate. Am încredere că așa va fi. Pe de altă parte, anumite accidentări ne-au ținut departe de medalii la seniori. Bilanțul este, însă, pozitiv. Au început pregătirile pentru sezonul de vară. Trebuie să menționez și să mulțumesc sponsorilor pentru aportul lor. Toate firmele de transport din Roman au oferit ajutor necondiționat, pe toate rutele solicitate, Sagna, Gherăești, Ion Creangă. Nu vrem să-i dezamăgim. Le mulțumesc domnilor }arălungă, Păuleț, Iancu pentru sprijin. Ne-a venit bugetul ceva mai târziu, dar ne-am achitat de datorii. Am reușit să mergem mai departe”, a completat Traian Macovei.

 

Șef nou la Federație: Ion Sandu

 

După Adunarea Generală de Alegeri a FRA, Ion Sandu a câștigat disputa pentru șefie cu Gabriela Szabo. „Ion Sandu a fost campion național la 100 și 200 metri. Vine cu un management privat, ca idee, cu promisiuni în ce privește performanța, cu stabilirea pe criterii noi a relațiilor între sportiv, antrenor, club și Federație, care să ducă la calificarea a cinci sau șase sportivi în finalele olimpice de la Rio. Se arată a fi omul care nu este dispus să facă vreun compromis. Nu suntem nici sceptici, nici euforici. Urmează proba practică”, a încheiat Traian Macovei conferința de presă.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0