Prima paginăSanatateRural

Dispensar medical nou în satul Boghicea

Dimensiune text

Reabilitarea clădirii în care a funcţionat brutăria satului s-a făcut cu fonduri de la bugetul local.

Administraţia publică de la Boghicea a finalizat lucrările la dispensarul uman din satul de reşedinţă al comunei. Fosta brutărie a satului a fost reabilitată şi modernizată după toate regulile de funcţionare ale unei unităţi medicale.

„În satul Boghicea exista o brutărie care funcţiona pe combustibil solid. Nu mai era nici rentabilă, nici funcţională, motiv pentru care a fost închisă chiar după 1990. Nu s-a mai pus problema redeschiderii acestei brutării, deoarece consuma o cantitate foarte mare de lemne şi ar fi trebuit să defrişăm, din 1990 până acum, toată pădurea comunală, pentru funcţionarea ei. Sub aspect financiar, modernizarea clădirii era o soluţie mai avantajoasă decât construcţia unei clădiri noi destinate dispensarului uman”, a spus Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Deoarece reabilitarea clădirii s-a făcut cu fonduri de la bugetul local, lucrările s-au făcut în etape. „Nu am putut aloca sume însemnate din bugetul local pentru reabilitarea acestei clădiri, dar am fost decişi să dăm o utilitate clădirii. Ar fi durat mai mult dacă accesam fonduri guvernamentale sau europene pentru refacerea clădirii”, a spus primarul comunei Boghicea.

În vederea funcţionării dispensarului uman, clădirea a fost recompartimentată. În clădire vor funcţiona un cabinet medical pentru medicina de familie, un cabinet stomatologic şi o farmacie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0