Prima paginăSocial

Dispar garajele din zona Republicii – Smirodava – C.A. Rosetti – Mihai Eminescu

Dispar garajele din zona Republicii – Smirodava – C.A. Rosetti – Mihai Eminescu

Dimensiune text

 

Odată cu proiectul de reamenajare peisagistică a zonei cuprinse între bulevardul Republicii, strada Smirodava, strada C.A. Rosetti și strada Mihai Eminescu, proprietarii garajelor din zonă vor fi notificați pentru îndepărtarea acestor construcții de pe domeniul public, garaje pentru care nu au fost prelungite autorizațiile și nici nu au mai fost încasate taxe în acest an, anunță reprezentanții municipalității.

Pentru proiectul de reamenajare peisagistică a zonei menționate, Primăria va preda firmei câștigătoare amplasamentul în această săptămâna, pentru ca lucrările să demareze de lunea viitoare, 16 septembrie, începând cu segmentul cuprins între strada Păcii, zona „Umbreluța”, până spre strada C.A. Rosetti.

„Constructorul va notifica proprietarii de garaje din zonă, pentru a le elimina de pe domeniul public, să pregătim terenul astfel încât o parte însemnată din lucrări să fie realizată încă din această toamnă. Notificările vor fi afișate pe garaje, astfel încât proprietarii să aibă posibilitatea ca singuri să-și dezasambleze aceste garaje, pentru care noi anul acesta nici nu am încasat taxa de ocupare a domeniului public, știut fiind faptul că urma să începem acest proiect de reabilitare. În cazul în care un garaj nu este îndepărtat, acesta va fi demolat de Primărie, fiind ilegal amplasat pe domeniul public. În momentul de față, este o construcție amplasată ilegal, pentru că deținătorul garajului nu mai are nicio formă legală de deținere a terenului respectiv, și avem căi legale în această privință. Primăria va demola garajul, iar cheltuiala va fi recuperată de la proprietar”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Amenajarea peisagistică a bulevardului Republicii vizează reabilitarea spațiilor verzi, crearea de parcări, modernizarea aleilor și trotuarelor pe zona cuprinsă între străzile C.A. Rosetti – Mihai Eminescu – bulevardul Republicii – Smirodava, pe o suprafață de aproximativ 28,7 hectare, din care spațiul verde ocupă circa 47.000 de metri pătrați. Prin lucrări se vor realiza 804 locuri de parcare noi cu pavele și 24 de locuri de parcare suplimentare cu îmbrăcăminte asfaltică. La capetele de străzi și la trecerile de pietoni se vor prevedea rampe de acces între partea carosabilă și trotuar. Gardurile metalice și de lemn existente vor fi dezafectate. Pe suprafața de 47.000 de metri pătrați estimată se vor efectua lucrări de scarificare, erbicidare și însămânțare cu gazon. Nu se vor doborî arborii din zonă, ci se vor planta în plus 120 de copaci. În zona parcărilor, se vor planta 40 de arbori confieri de talie mică (thuya, chiparos, ienupăr), 40 de arbori de salcie ornamentală, arțar și mesteacăn, 40 de arbori de cireși ornamentali, pruni ornamentali și meri ornamentali. De asemenea, vor mai fi montate 60 de bănci din lemn și 100 de coșuri de gunoi.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0