Prima paginăSocialSanatate

Directorul Spitalului Roman nu demisionează

Dimensiune text

Primarul Leoreanu a rugat-o pe Cătălina Pălăncianu să nu demisioneze, deși este acuzată de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate.

Agenţia Naţională de Integritate anunţa pe 7 octombrie, că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul medicului Cătălina Elena Pălăncianu, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, deoarece, simultan cu funcţia de manager de spital, a deţinut sau deţine şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale.

Între timp, managerul Cătălina Pălăncianu a primit înştiinţarea oficială cu privire la acest fapt, iar acum se fac cercetări pentru a vedea dacă se confirmă că s-ar afla în stare de incompatibilitate sau nu. Potrivit primarului municipiului Roman, managerul Cătălina Pălăncianu a precizat că ar fi dispusă să îşi dea demisia, din cauza neplăcerilor create de această situaţie, însă acesta a rugat-o să rămână în funcţie, pentru a termina din proiectele aflate în derulare. „Dacă ar vrea doamna director să renunţe, ar avea dreptul, pentru că nu agreează situaţia în care se află. Însă ea este un bun profesionist, un om care s-a implicat activ în spital şi eu am spus, întotdeauna, că atât cât se poate o vom susţine în demersul juridic. Acum, depinde ce ne propunem şi noi ca ţară. Ne dorim să avem un manager incompetent, care să fie compatibil, sau unul care să fie competent, chiar dacă apare ideea de incompatibil? Ar fi o situaţie de incompatibilitate dacă tu ai desfăşurat o activitate economică prin care, într-un fel sau altul, ai putea aduce prejudicii instituţiei pe care o conduci. Dar, cum a fost cazul doamnei director, a fost vorba despre o instituţie care nu a avut nicio treabă cu spitalul, care nu a fost alimentată de la Casa de Asigurări de Sănătate, ci o muncă suplimentară. Afară sunt persoane care au şi câte trei locuri de muncă. Eu cred că ar trebui să încurajăm munca în ţara asta, deoarece, petru mine, aceasta este calea spre succes. Dacă doamna manager va fi declarată definitv incompatibilă, se va retrage, dar eu nu văd să fi comis nicio infracţiune”, a declarat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Cât timp se fac cercetările, primarul Leoreanu a rugat-o pe managerul Cătălina Pălăncianu să îşi continue activitatea. „Este o persoană care s-a ocupat foarte mult de spital şi a pus mult suflet acolo. Ştiţi cum e – schimbarea regilor, bucuria nebunilor. Însă, trebuie să te gândeşti la un om, ce plus valoare a adus pentru instituţia pe care o conduce. Dânsa a spus că nu ţine cu dinţii de post, că ar fi dispusă să îşi dea demisia, dar eu am rugat-o să nu facă asta şi să continuăm activităţile, ţinând cont că avem mai multe proiecte aflate în desfăşurare”, a spus Laurenţiu Leoreanu.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0