Prima paginăActualitateNeamt

Directorul DGASPC Neamț, acuzat de incompatibilitate

Dimensiune text

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat joi, 26 noiembrie, că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru funcţionari publici din ţară, printre care se numără şi Cristina Păvăluţă (foto), directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ.

Potrivit ANI, Cristina Păvăluţă s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 aprilie 2013 – 28 ianuarie 2015, deoarece a deţinut, simultan cu funcţia publică de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SC PARKING SA (societate de interes local la care Consiliul Local Piatra Neamţ este acţionar majoritar, cu o cotă de participare la capitalul social/beneficii de 69,51%).

Potrivit ANI, Cristina Păvăluţă a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „(…) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public (…)”.

Cei patru funcţionari publici au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Citește și:   67 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț. Care este incidența pe localități în județ

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul emis de către ANI.

„Nu am primit niciun document oficial prin care să fiu informată cu privire la această situaţie, însă, de îndată ce voi primi, voi contesta decizia celor de la ANI”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul general al DGASPC Neamţ.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0