Directorul de la Grupul Școlar Agricol Horia a demisionat

Demisia profesorului Doru Lozincă a fost înaintată Ministerului Educației.  Directorului de la Horia i se reproșează rezultatele foarte slabe de la bacalaureatul de anul trecut și managementul defectuos.

 

 

Doru Lozincă, directorul Grupului Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad”, și-a depus demisia la sfîrșitul săptămînii trecute. Conform procedurii, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a înaintat documentul către Ministerul Educației, cu care directorul Lozincă are încheiat un contract de management încă în vigoare.

„Mie mi s-a părut o decizie lăudabilă a domnului director Lozincă, chiar dacă venită în cel de-al 12-lea ceas, avînd în vedere rezultatele dezastruoase obținute de elevii de la Grupul Școlar Agricol «Ion Ionescu de la Brad» la examenul de bacalaureat din vară și situația în care se prezintă școala. Noi am solicitat de mai mult timp din partea domnului director un plan de măsuri pe care și le-a propus pentru ca situația de anul trecut să nu se mai repete, iar managementul unității să fie unul eficient. Nu este vorba doar de rezultatele elevilor, ci și modul în care arată unitatea de învățămînt, terenurile școlii lasă de dorit. Nu trebuie să fii de specialitate ca să-ți dai seama că lucrurile nu merg în direcția care trebuie”, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.

Demisia directorului Doru Lozincă a mai fost subiect de discuție și la scurt timp după afișarea rezultatelor după bacalaureatul din vara lui 2011, cînd nici unul dintre elevii liceului nu a reușit să promoveze examenul. Ulterior, directorul liceului agricol a revenit asupra deciziei. Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” a făcut, în luna martie, și obiectul unei inspecții frontale a Inspectoratului Școlar Județean. Cu acest prilej, au fost verificate atît activitatea managerială, cît și activitatea desfășurată la clasă de fiecare profesor în parte.

Conform celor precizate de conducerea inspectoratului școlar, au fost consemnate numeroase deficiențe, raportul nefiind favorabil conducerii școlii. Raportul întocmit cu acest prilej va fi prezentat miercuri, 25 aprilie, în școală, în ședința consiliului profesoral. În așteptarea deciziei Ministerului Educației, inspectoratul școlar caută un înlocuitor pentru directorul Lozincă. „Sînt mai multe persoane vizate, decizia o vom lua și după ce vom discuta cu profesorii din școală”, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!