HomeSocialSanatate

Directorii de spitale vor paturi, personal şi investiţii

Păstrarea numărului de paturi a fost solicitarea unanimă a directorilor de spitale către prefectul judeţului. Pentru un act medical de calitate mai este nevoie de personal şi de aparatură modernă.

Spitalele din judeţ vor să-şi păstreze numărul de paturi de care au dispus în anul 2013. Această dorinţă a fost adusă la cunoştinţa prefectului George Lazăr de managerii spitalelor din judeţ, la întâlnirea de joi, pe care Prefectura Neamţ a organizat-o la solicitarea Ministerului Sănătăţii. La întrunirea de joi au mai participat şi reprezentanţi ai primăriilor care gestionează unele spitale din judeţ, dar şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Neamţ, ai Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

spitale02„A fost o întâlnire constructivă. Am discutat despre strategia judeţeană de reorganizare a numărului de paturi din spitale. Managerii unităţilor sanitare vor păstrarea numărului de paturi, doresc aceeaşi structură generală ca şi în 2013. La contractarea cu CAS Neamţ se va vedea pentru câte paturi vor fi bani. O altă temă a fost nevoia de personal, cerându-se găsirea unei soluţii pentru angajarea de cadre medicale. Nu în ultimul rând, s-a vorbit despre nevoia de investiţii în aparatură şi tehnică medicală, pentru îmbunătăţirea calitativă a actului medical”, a declarat prefectul George Lazăr.

La întâlnirea de joi, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a fost reprezentat de managerul general, Cătălina Pălăncianu, şi directorul economic, Leonard Achiriloaei. „Se impune o reorganizare a paturilor pe secţii, întrucât anul trecut au fost secţii mai solicitate – şi acolo va trebui să suplimentăm numărul de paturi – şi secţii cu mai puţini pacienţi – de acolo vom reduce numărul de paturi. Noi suntem sub media europeană în ceea ce priveşte numărul de paturi, avem 4,1 paturi la 1.000 de locuitori, iar media este de 4,7 paturi la 1.000 de locuitori. Un răspuns de la Ministerul Sănătăţii cu privire la numărul de paturi vom avea în luna martie, până atunci se strâng şi se centralizează informaţiile din toată ţara”, a afirmat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

În 2013, Spitalul Roman a avut 666 de paturi, dar CAS Neamţ a finanţat doar 654, astfel că managerii unităţii sanitare trebuie să găsească soluţii alternative de finanţare, în cazul în care situaţia se repetă şi în acest an.

Comentarii

WORDPRESS: 0