Prima paginăSocialEducatie

Directorii de şcoli vor fi învăţaţi cum să respecte legile

Dimensiune text

Conducerea Inspectoratului Școlar va prezenta directorilor din judeţ modul în care trebuie soluţionate principalele probleme cu care se confruntă în şcoală, respectând prevederile legale.

Directorii şcolilor din judeţ se vor întâlni joi, 16 ianuarie, la Piatra Neamţ, cu conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ, pentru a discuta cele mai presante probleme din acest moment din sistemul de învăţământ. Printre acestea se numără gestionarea cazurilor de corupţie, după modelul soluţionării situaţiei de la Școala nr. 10 din Bucureşti – unde o învăţătoare a fost demisă după ce a pretins bani de la părinţi pentru cadouri şi s-a arătat, apoi, nemulţumită de modul în care părinţii au răspuns cererii -, o prezentare a situaţiei obţinerii de către şcoli a avizelor de funcţionare din partea diverselor instituţii şi probleme organizatorice legate de pregătirea evaluărilor naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care se vor desfăşura în premieră în acest an şcolar, şi a simulării examenelor naţionale, care vor avea loc în luna martie.

„Nu ne vom transforma în vânători de vrăjitoare, dar colegii noştri trebuie să înţeleagă unde greşesc şi unde nu respectă legile fiscale. Trebuie reglementat, de asemenea, şi modul în care se utilizează fondurile provenite de la copii pentru achiziţionarea de culegeri, de materiale auxiliare. Sunt materiale de studiu care sunt necesare pentru copii, dar trebuie stabilite nişte criterii clare pentru ca aceste fonduri să fie manevrate legal”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Citește și:   Circulație restricționată miercuri seară, pentru desfășurarea unui tur ciclist al Romanului

În ceea ce priveşte obţinerea avizelor necesare pentru funcţionarea legală a instituţiilor de învăţământ, inspectorul general a precizat faptul că principalii responsabili pentru obţinerea acestora sunt directorii unităţilor de învăţământ. „Directorii din judeţ trebuie să știe  cadrul legislativ în care îşi desfăşoară activitatea şi ce trebuie să facă concret pentru a obţine aceste avize şi autorizaţii. Aş vrea ca toţi colegii mei să conştientizeze faptul că directorii trebuie să devină factori de presiune pe lângă administraţiile locale pentru rezolvarea acestor situaţii. Administraţiile locale au banii şi puterea de decizie, dar iniţiativa trebuie să vină din şcoală”, a precizat inspectorul general Viorel Stan.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • catavenco 8 ani

  Cine vorbeste de respectat legea? ca -n proverbul ,,vorbesti de funie in casa spanzuratului,,

 • sanda 8 ani

  ………..si la TG NEAMT ce faci cu prietenii tai. Te bagi cu lectiile si la postliceala MOLDOVA ROMAN.