Prima paginăSocialEducatie

Directorii de şcoli au emoții pentru funcție

Dimensiune text

Inspectorul Şcolar General adjunct Gabriela Banu

Inspectorul Şcolar General adjunct Gabriela Banu

Până pe 12 august, aceştia îşi vor depune fişele de autoevaluare şi raportul de activitate. Unii dintre directori nu se vor regăsi în funcţie şi după 1 septembrie.

Până pe 12 august, directorii unităţilor şcolare din judeţ trebuie să depună, la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, fişele de autoevaluare şi raportul asupra activităţii desfăşurate în cursul anului şcolar 2012 – 2013. Fişele vor fi analizate întâi de inspectorii de management – care, la rândul lor, vor propune un punctaj pentru activitatea desfăşurată -, calificativul final urmând a fi aprobat, apoi, de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ. Directorii vor fi prezenţi personal la primirea calificativelor. Conform Ordinului de Ministru nr. 4925/2005, evaluarea directorului adjunct se realizează la nivelul unităţii şcolare. În urma acestei evaluări, calificativele acordate directorilor adjuncţi vor fi aduse la cunoştinţa inspectorului de management afiliat unităţii. Calificativele se vor definitiva până la 31 august, dată la care expiră numirea pe funcţie a tuturor directorilor din judeţ.

În urma evaluării, punctajul obţinut va determina acordarea calificativului, astfel: pentru 86-100 de puncte va fi acordat calificativul „foarte bine”, pentru 71-85 de puncte – calificativul „bine”, pentru 61-70 de puncte – „satisfăcător” şi pentru 0 – 60 de puncte – „nesatisfăcător”. Directorii care vor obţine calificativul „nesatisfăcător” vor trebui să părăsească funcţia de conducere. Calificativele „Bine” şi „Foarte bine” nu reprezintă, însă, o garanţie că delegaţia actualilor directori va fi prelungită. „Este posibil ca în funcţiile de conducere să fie unele mişcări, au fost situaţii în care directorii nu au gestionat foarte bine situaţiile cu care s-au confruntat”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu. Aceasta a spus, însă, că, în comparaţie cu anul trecut, schimbările din acest an vor fi puţine. Pentru că ultimul concurs organizat pentru ocuparea funcţiilor de conducere din instituţiiile de învăţământ a fost cu mai bine de cinci ani în urmă, în acest moment niciun director din judeţ nu deţine această funcţie în baza unui contract de management, ci este numit cu delegaţie, pe o perioadă de un an de zile. Perioada se calculează începând de la 1 septembrie.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • vai noua 8 ani

  Vor aparea iar directori: preotesele, apoi cica prof. de inv. primar care au facut facultatea dupa ,, colt,, adica intr-un cuvant vor fi directori asa cum dicteaza politicul nu dupa competente- VAI NOUA.

 • prostul satului 8 ani

  Ai dreptate dar ce sa facem? se promoveaza vedetismul.

 • nicu 8 ani

  Sa vedem ce schimbari se fac la roznov ca acolo conduc niste personaje care nu au nici o legatura cu actul educational fiind integimentati politic pana in.gat si se zvoneste ca sunt iubiti tare de cei de sus pentru ca su neamuri printre primareii actuali, jos mafia din scoli.