Prima paginăEducatie

Directorii „dau cu subsemnatul” pentru fiecare absent

Dimensiune text

Directorii şcolilor cu absenţi la simulare vor întocmi o notă de informare cu numele absenţilor şi motivul pentru care aceştia nu au participat.

 

Directorii care au avut elevi absenţi la simularea probelor din cadrul Evaluării naţionale trebuie să trimită inspectoratului şcolar o notă informativă în care să dea explicaţii pentru fiecare elev din şcoală care nu a fost prezent la simulare. „Nota de informare va conţine numele fiecărui absent şi, în dreptul său, motivul pentru care acesta  nu a participat. Pot fi situaţii în care copiii au avut probleme medicale, aşa cum am cunoştinţă de copii care nu au putut susţine probele fiind internaţi în spital, dar pot fi şi alte situaţii şi trebuie să ştim exact care sunt motivele pentru care au fost absenţe”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

La simularea probei de limba şi literatura română, desfăşurată marţi, 18 februarie, au fost înregistraţi 83 de absenţi, iar la simularea probei de matematică, numărul absenţilor a fost mai mic, înregistrându-se 78 de absenţi. După încheierea celor două probe, conducerea inspectoratului şcolar este mulţumită de modul în care s-a desfăşurat repetiţia pentru examenul din vară. „Organizarea a fost foarte bună, dovedind implicare şi profesionalism din partea tuturor celor angrenaţi. S-au respectat întocmai atât procedura de organizare şi desfăşurare emisă de Ministerul Educaţiei, cât şi procedura realizată la nivelul inspectoratului şcolar. Micile sincope constatate, cum ar fi, de exemplu, descărcarea cu dificultate a subiectelor, constatată în prima zi, vor fi remediate”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0