Directori noi pentru școli din Roman și zonă

HomeActualitate

Directori noi pentru școli din Roman și zonă

 

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a făcut publice marți, 25 iulie, rezultatele concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, desfășurat în această lună. În Roman au fost șapte instituții de învățământ cu funcții de conducere vacante, însă pentru una dintre acestea, cea de director adjunct de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi”, nu s-a înscris nimeni.

Pentru funcția de director al Colegiului Tehnic „Danubiana” din Roman s-a înscris profesorul Leonard Vacaru, care a fost admis, obținând 126,75 de puncte (35 la proba scrisă, 47,5 la evaluarea CV-ului și 44,25 la proba de interviu). La concursul organizat în toamna anului trecut, Leonard Vacaru fusese respins după proba scrisă, la care a obținut atunci doar 31,250 de puncte.

Pentru funcția de director al Liceului cu Program Sportiv din Roman s-a înscris profesorul Constantin Lupușoru, care a fost admis, obținând 141,5 puncte (47,5 la proba scrisă, 45 la evaluarea CV-ului și 49 la proba de interviu).

Pentru funcția de director adjunct al Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Roman s-a înscris profesorul Lucica Prăjescu, care a fost admisă cu 136,25 de puncte (41,25 la proba scrisă, 45 la proba de evaluare a CV-ului și 50 de puncte la proba de interviu). Lucica Prăjescu este unul dintre cei trei candidați din Neamț care a obținut punctaj maxim, 50, la una dintre cele trei probe. La concursul organizat în toamna anului trecut, Lucica Prăjescu fusese respinsă după proba scrisă, la care a obținut atunci doar 32,50 de puncte.

Pentru funcția de director adjunct al Școlii „Mihai Eminescu” din Roman s-a înscris profesorul Alexandru Lezeu, care a fost admis cu 130,35 de puncte (40 la proba scrisă, 46,25 la proba de evaluare a CV-ului și 44,10 la proba de interviu).

Cea mai mare concurență, la Liceul Horia

Pentru funcția de director al Liceului Tehnologic „Ion Ionescu” de la Brad Horia s-au înscris Magdalena Gheorghiță, Lăcrămioara Luca, Maria Maftei și Gabriela Samson.

Cel mai mare punctaj a fost obținut de Gabriela Samson, 129,90 de puncte, în timp ce Magdalena Gheorghiță a obținut 126,90 de puncte, Maria Maftei – 117,70 de puncte, iar Lăcrămioara Luca a fost respinsă, obținând doar 33,75 de puncte la proba de evaluare a CV-ului. Magdalena Gheorghiță a contestat rezultatele obținute la proba de evaluare a CV-ului și la proba de interviu.

Pentru funcția de director adjunct al liceului de la Horia s-a înscris Mirela-Elena Ciuștea, aceasta fiind admisă, obținând 130 de puncte.

Candidat pentru cinci funcții de director

După ce, la concursul din toamna trecută, Maria Campău a pierdut funcția de director al Școlii „Vasile Alecsandri” din Roman, în fața Roxanei Gabriela Pătrăuceanu, la doar 0,25 de puncte, ea a candidat acum în patru instituții de învățământ, pentru cinci funcții de conducere, obținând cel mai mare punctaj la fiecare dintre acestea.

Astfel, Maria Campău s-a înscris pentru funcția de director la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, aceasta fiind admisă cu 125,15 puncte (36,25 la proba scrisă, 47,50 la evaluarea CV-ului și 41,40 puncte la proba interviu). Maria Campău s-a înscris și pentru funcția de director adjunct al Școlii „Vasile Alecsandri” din Roman, fiind admisă cu 127 de puncte (36,25 la proba scrisă, 47,50 la evaluarea CV-ului și 43,25 puncte la proba interviu). Tot ea a câștigat concursul și pentru alte trei funcții pentru care a candidat: cea de director și de director adjunct al Școlii Pildești, comuna Cordun (acolo unde, cu 127,50, respectiv 129,15 puncte, a devansat-o pe Ana-Maria Dumitru, 111,80, respectiv 109,00 puncte), dar și cea de director adjunct al Liceului Tehnologic Nisiporești, comuna Botești, cu 128,70 de puncte, acolo unde a fost singurul candidat. Maria Campău își va putea depune opțiunea pentru funcție de joi, la ora 11, când se termină perioada de contestații, până la ședința Consiliului de Administrație al ISJ Neamț de vineri.

Lista integrală a punctajelor obținute de candidații pentru cele 78 de funcții de director și director adjunct din Neamț pot fi accesate pe site-ul ISJ Neamț, la acest link.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0