Prima paginăNeamt

Directori noi la instituțiile deconcentrate din județ

Dimensiune text

Liderii PSD și PNL dau asigurări că schimbarea actualilor directori are doar scopul depolitizării instituțiilor publice. Eventuala numire a unor membri de partid este considerată ca formă de respect față de opțiunea unor profesioniști.

 

Liderii USL nemțeni, respectiv Dorin Ursărescu, președintele PNL Neamț, și senatorul Ioan Chelaru, președintele PSD Neamț – consideră oportună discreția cu privire la numirile ce vor fi făcute pentru funcțiile de conducere a instituțiilor publice deconcentrate, cu motivația că de acest aspect se ocupă ministeriabili, în urma mai multor propuneri și evaluări făcute cu puțin timp în urmă. Deși, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile locale, clamau depolitizarea, justificată prin necesitatea ca instituțiile publice să fie conduse de profesioniști, în această săptămînă motivele sînt nuanțate.

Nu neg necesitatea ca pînă la sfîrșitul acestei săptămîni să fie încheiate discuțiile cu privire la noile conduceri ale deconcentratelor. Este un fapt evident și de notorietate că instituțiile statului au fost hiperpolitizate, dominate pînă și pe parcursul campaniei electorale, cînd mai toți directorii s-au implicat activ, s-au transformat în activiști, unii pînă la fapte care contravin perioadei istorice pe care o parcurgem, frizînd metode care amintesc de vremuri depășite istoric„, a declarat Dorin Ursărescu.

Consensul subliniat de liderul liberal elimină din start speculațiile conform cărora numirile noilor directori la instituțiile descentralizate ar fi născut tensiuni în raporturile cu senatorul Ioan Chelaru. „Colaborăm foarte bine, respectăm principiile care au stat la baza alianței, contribuind prin asta la rezultatele obținute de candidații USL în toate localitățile din Neamț. Cît privește numele persoanelor care vor fi numite pe funcțiile de conducere din instituțiile deconcentrate, le revine plăcerea de a face cunoscute presei proiectele lor. Un lucru este cert: nu se mai putea lucra cu oamenii puși în funcție de PDL, transformați în timp în politruci„, a apreciat liderul PNL Neamț.

Calitatea politică a viitorilor directori de instituții descentralizate a fost considerată ca opțiune constituțională ce trebuie respectată, atîta vreme cît profesionalismul primează, iar activitatea politică nu influențează activitatea instituției.

Sînt făcute trei numiri pînă acum şi fiecare în parte susţine argumentaţia noastră, criteriile care i-au recomandat fiind competenţa, profesionalismul, cinstea, calităţi pe care nimeni nu le poate contesta în cazul inginerului Doru Gherghel – numit  la Direcţia Silvică, profesorului Viorel Stan-numit inspector general la ISJ sau al inginerului Gheorghe Stoleru – noul director general al Oficiului Judeţean de  Poştă Neamţ. Am convingerea că fiecare nominalizare şi numire poartă această greutate, a calităţii şi capacităţii manageriale, mai presus de orientarea politică. Excesele făcute de predecesori au fost lecţii dure pe care orice specialist le ţine minte, de aceea numirile făcute de actualul guvern nu vor purta stigmatul politizării cu orice preţ”, a susţinut senatorul PSD Ioan Chelaru.

COMENTARII

WORDPRESS: 0