Prima paginăRoman

Director acuzat ca a dus spitalul la sapă de lemn

Dimensiune text

Spitalul Municipal de Urgență Roman trebuie să plătească drepturi salariale neacordate angajaților de aproape patru milioane de lei. La aceasta se adaugă și executări silite pentru aparatură fără filă de buget în valoare de 1,4 milioane de lei. Dacă instanța va stabili că fostul manager Petruț Claudiu Gafar (foto) este vinovat de aceste nereguli, el va fi dat în judecată pentru recuperarea sumelor.

 

Foto: Fostul director al Spitalului, Petruț Claudiu Gafar

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman continuă să achite o notă de plată extrem de grea, pe care a fost nevoit să o plătească în urma fostei conduceri de până în 2009. Până atunci, spitalul a fost condus de către medicul Petruț Claudiu Gafar, iar după plecarea sa au fost descoperite mai multe nereguli grave. Atât angajații spitalului, dar și furnizorii de aparatură medicală au dat în judecată instituția sanitară. Dacă angajații spitalului și-au cerut drepturile salariale din perioada 2007-2009, perioadă în care ar fi trebuit salarizați conform grilei de salarizare specifică unui spital de urgență – lucru care nu s-a întâmplat -, furnizorii au executat silit spitalul pentru că aparatura nu a fost plătită din cauza faptului că nu a existat filă de buget pentru respectivele achiziții. De altfel, Spitalul Roman a fost și subiectul unui episod celebru, când firma care a montat ușile de termopan de la intrarea în spital, la vremea respectivă, le-a demontat după numai câteva luni, pentru că ele nu fuseseră achitate.

procese gafar 22905„Următorul proces este pentru recuperarea sumei de 600.000 de lei, prețul aparaturii achiziționate fără filă de buget. De altfel, toate aceste achiziții care au fost făcute fără filă de buget – sau au avut alocare financiară, dar au fost făcute în altă zonă decât cea în care trebuia – au făcut și vor face parte din procese pe care le avem pe rol. O parte din aparatură a fost returnată firmelor, pentru altele s-a plătit prin executare silită. Sunt peste 400 de procese în care a fost și este implicat spitalul. Acum, noi trebuie să plătim către angajați aproape patru milioane de lei, bani proveniți din drepturi salariale neacordate. La toate sumele s-au adăugat și penalități. Dacă instanța spune clar că domnul Gafar este vinovat de producerea prejudiciului, atunci el poate fi acționat pentru recuperarea prejudiciului. Până acum, însă, cel puțin în cazul înapoierii drepturilor salariale, instanța nu ne-a spus că el ar fi vinovat”, a declarat economist Leonard Achiriloaei, directorul financiar contabil al spitalului.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • miky 8 ani

  Cine l-a instalat pe functie pe inconpetent sa plateasca inpreuna.

  • Vladimir 8 ani

   Draga Miky esti dulce tare , da’ tare de tot , cu exprimarea ta! Posteaza comentarii mai des si mai lungi. Iti multumesc ca mi-ai readus buna dispozitie , ca eram cam mohorat. Te-am pupat!

 • analfabetu" 8 ani

  corect „incoMpetent” si „iMpreuna”

 • mama omida 8 ani

  cu banii „produsi” si’a tras laborator de analize la tg neamt unde a pus’o pe masa mare sefa,el sta pitit la Iasi,are un apartament prin Piata Unirii;mai iese din cand in cand din casa sa’si cumpere salam cu banii retrasi din bancomat..poarta acelasi pulover de acum trei ani.

 • Mosu Lica 8 ani

  Pai cin’ l-a pus nu stia ca-l cheama…,,gafaru’ „?!!!