Prima paginăSocialEducatie

Directoarea de la „Ion Ionescu de la Brad” a demisionat

Dimensiune text

Profesoara Gabriela Samson și-a depus demisia din motive personale. Procurorii cercetează înscrierea fictivă a unor elevi. Direcția de Luptă Antifraudă verifică nereguli în derularea unui proiect cu fonduri europene.

Profesoara Gabriela Samson, directorul Liceului Tehnologic  „Ion Ionescu de la Brad”, a demisionat din funcție. Fosta directoare a depus vineri, 10 octombrie, la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, cererea de eliberare din funcție, gestul având la bază motive personale. Contactată telefonic, profesoara Gabriela Samson nu a vrut să comenteze pe marginea demisiei. Ea gestionează în continuare activitatea din liceu, urmând ca, în cel mult două săptămâni, conducerea inspectoratului școlar să propună Ministerului Educației un alt om pentru funcția de conducere a școlii. „În acest moment, căutăm cea mai bună soluție. Ne dorim ca directorul care va fi numit în funcție să continue proiectele bune care s-au derulat la liceul agricol în ultimii ani”, a spus inspectorul școlar general Viorel Stan.

Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” a fost în centrul atenției presei în ultimul an, datorită unor situații nu prea confortabile pentru conducerea școlii. În acest moment, 15 profesori din școală sunt urmăriți penal sub acuzația de abuz în serviciu și fals intelectual. Profesorii se află în vizorul procurorilor pentru că în anul școlar 2012 – 2013 au înscris în cataloage și au pus note unor elevi fictivi de la seral, pentru a avea, în acte, o clasă întreagă și pentru a mări astfel numărul de norme din școală. În cursul anului școlar 2013 – 2014, liceul din Horia a fost și în atenția Direcției de Luptă Antifraudă pentru nereguli în derularea unui proiect cu fonduri europene, cercetările fiind în acest moment în derulare. Liceul din Horia  a fost în ultimii ani în coada clasamentului liceelor din județ, în funcție de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, numărul elevilor promovați în ultimii ani putând fi numărați pe degete.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • nume 7 ani

  din motive personale…si noi sa credem, nu?

 • neica nimeni 7 ani

  Si parca la alte scoli nu s a facut la fel in anii 2000……….verificati ca este adevarat si sa plateasca si acea fosta directoare impreuna cu cea care a facut smechria

 • 112 7 ani

  pot fi si motive personale, cum ar fi: regretul ca a facut prea multe abuzuri, a angajat prea multe rubedenii, a folosit bunurile scolii in interes personal, a tratat scoala ca pe propria mosie. Ar trebui ca postul de director sa fie ocupat acum de insp. Viorel Stan, fiindca a stiut de toate neregulile care se intampla de doi ani aici si nu a luat nici o masura corectiva

 • curiozitate 7 ani

  Sunt curios cine ar dori să vină director la un liceu cu așa multe probleme …

 • colectivul 7 ani

  Sa solicitam sa fie director domnul PROFESOR DOCTOR VIOREL STAN sa vedem cu va descurca itele incurcate, el stie foarte bine ca a mai descurcat si mai descurca.