HomeEducatie

Directoarea Colegiului Tehnic „Miron Costin”, la ultimul examen

Profesoara Nelia Lorica Havrici a adunat trei decenii de activitate didactică, din care 23 de ani în funcţia de director.

Nelia Lorica HavriciO sărbătoare deosebită a însufleţit elevii, părinţii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Cu toţii au marcat, la sfârşitul săptămânii trecute, cea mai frumoasă festivitate de absolvire. „Absolventa” premiată a fost profesoara Nelia Lorica Havrici, directoarea Colegiului Tehnic „Miron Costin”. Remarcabilul dascăl a adunat rezultate extraordinare, de-a lungul celor 30 de ani de carieră didactică, dintre care 23 de ani ca director, şi a contribuit din plin la formarea a generaţii de elevi, fiind sufletul întregii comunităţi şcolare a Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Colectivul de cadre didactice i-a decernat directoarei Nelia Lorica Havrici titlul „Optimus Magister” pentru o carieră de excepţie, pentru dăruire şi profesionalism. La festivitate au participat cadre didactice, elevi şi foşti elevi, părinţi.

Nelia Lorica HavriciDascăl cu vocaţie şi iubire pentru copii, profesoara Nelia Lorica Havrici a devenit un model pentru toţi cei ce o cunosc. A arătat generaţiilor pe care le-a format, care au învăţat la Şcoala profesională nr. 6 şi, ulterior, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, cât de importante sunt şcoala şi meseria pentru care trebuie să se pregătească, a consiliat tinerii pe drumul anevoios al vieţii şi a presărat lacrimi în urma fiecărei generaţii de la care a fost nevoită să îşi ia rămas bun. Ca manager, a îndrumat cu grijă şi răbdare zeci de dascăli în tainele meseriei, pentru bunul mers al şcolii româneşti.

Nelia Lorica HavriciDupă zeci de ani dăruiţi meseriei de dascăl, directoarea Nelia Lorica Havrici se pensionează. „Un dascăl este un grădinar. Ani în şir trudeşte din greu, udă cu propria-i sudoare pământul proaspăt desţelenit, adaugă îngrăşăminte, atent selectate, totul pentru ca bobocii plantaţi în septembrie auriu să devină flori mândre, în culori alese, cu parfumuri minunate. Doamna director a tot însămânţat, în fiecare septembrie, cu căldură şi cu multă răbdare. A modelat în taină materia sensibilă, căreia i-a dat mereu formă aleasă cu un cuvânt zămislitor de adevăr, cu blândeţe şi cu iubire. A găsit în fiecare clipă mângâiere pentru noi toţi, colegi, părinţi, elevi. Multe seminţe au rodit frumos şi încă mai rodesc, căci a cultivat respect, iubire, sete de cunoaştere, toleranţă, generozitate şi omenie. Doamna director a marcat generaţii de elevi, părinţi şi profesori şi a avut acea bucurie rară de a vedea trecând pragul şcolii pe care a modelat-o generaţii de elevi ai aceleiaşi familii. Şirul gândurilor alese este lung. Cu siguranţă că spre noul început al vieţii domniei sale, doamna director păşeşte cu un buchet imens de amintiri frumoase, cu dulcea împăcare a unui capitol bine scris. Iar anii dăruiţi nobilei meserii de dascăl şi manager s-au transformat în respect şi firească neuitare”, a precizat profesor Crina Cărpuşor, directorul adjunct al liceului, în numele întregului colectiv de dascăli.

„Meseria de dascăl înseamnă trudă, zbatere, o continuă învăţare şi nelimitată răbdare, dar înseamnă şi satisfacţii pe care nicio altă meserie nu le are”, a spus profesoara Nelia Lorica Havrici, directoarea Colegiului Tehnic „Miron Costin”. (Ana-Maria POSTELNICU)

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0